8 tunnin dieetti: Ekstratehoa rasvaa polttavista ruoista

David Zinczenkon menestyskirja 8 Hour Diet, eli suomeksi kahdeksan tunnin dieetti perustuu yksinkertaiseen kaavaan: syö mitä haluat niin paljon kuin haluat, kunhan syöt kaiken kahdeksan tunnin aikarajan sisällä.

The Sun uutisoi David Zinczenkon kehittelemästä 8 tunnin dieetistä, jonka laihdutusvaikutukset perustuvat siihen, että ihminen kuluttaa kahdeksan tunnin aikana kehoonsa varastoidun energian syömistä seuraavien 16 tunnin paaston aikana. Päivittäinen paasto käynnistää kehon mitokondrioiden toiminnan ja tehostaa aineenvaihduntaa.

David Zinczenko testasi dieettiä itse: hän vähensi rankkojen treenien määrä ja kehonsa tankkaamista, ja alkoi nukkua sekä levätä enemmän, syödä vähemmän ja nauttia syömisistään, sekä liikkua sen verran, mikä hyvältä tuntui. Paino ja verenpaine laskivat.

Vaikka Zinczenkon mukaan kahdeksan tunnin aikana saisi syödä mielitekojensa mukaan, niin ei liene kenellekään yllätys, että dieetti toimii tehokkaimmin, kun ruokavalio sisältää ruokia kahdesta kategoriasta: rasvanpolttajista ja terveyttä edistävistä ruoista.

Rasvanpolttajia:

1. Kalkkuna, broileri, kananmunat, kala ja vähärasvainen liha

Pitävät lihakset kunnossa, nälän poissa ja painon kurissa. Yllä mainitut vähärasvaiset proteiininlähteet polttavat rasvaa ja saat ainakin nämä tärkeät ravintoaineet: proteiini, rauta, sinkki, lihan sisältämä kreatiini, kalan sisältämät omega-3 rasvahappot, A- ja B –vitamiinit sekä kaliumi.

Nämä eivät ole vähärasvaisia proteiinin lähteitä: makkarat, pekoni, prosessoitu liha, kinkku, ribsit ja t-luupihvit ja valkuaismunakkaat.

2. Pähkinät ja siemenet

Pitävät lihakset kunnossa ja mieliteot loitolla. Saat paljon proteiinia, monityydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, kuituja, magnesiumia, foolihappoa ja fosforia. Torju ylipainoa, sydänsairauksia ja ryppyjä. Muista myös kurpitsansiemenet, auringonkukansiemenet ja avokadot. Nämä eivät ole parhaita mahdollisia valintoja: Suolatut tai karamelisoidut tai savustetut pähkinät. Myöskään sokerinen maapähkinävoi ei ole paras vaihtoehto.

3. Jogurtti ja muut maitotuotteet

Vahvista luita ja vauhdita painonpudotusta! Näistä saat kalsiumia, A- ja B-vitamiinia, riboflaviinia, fosforia ja kaliumia. Taistele osteoporoosia ja korkeaa verenpainetta vastaan. Muista rasvaton maito, juusto ja raejuusto. Nämä eivät ole parhaita vaihtoehtoja: Jäätelö, täysmaito ja sokeriset jogurtit.

4. Pavut ja palkokasvit

Lisää testosteronia miehille! Lisää lihaksia, apua rasvanpolttoon ja ruoansulatukseen: nappaile linssejä, herneitä, hummusta, edamame-papuja. Näistä saat kuitua, proteiinia, rautaa, monityydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia, niasiinia ja magnesiumia.

Edistä terveyttä:

1. Marjat

Suojele sydäntä, paranna näköä ja ehkäise mielitekoja. Saat antioksidantteja, kuitua ja c-vitamiinia. Tee ihania smoothie-juomia käyttäen pakastemarjoja. Marjahyytelöt eivät ole paras mahdollinen vaihtoehto.

2. Hedelmät

Täytä vatsasi hyvillä antioksidanttien lähteillä, kuidulla ja c-vitamiineilla. Hedelmäpitoinen ruokavalio on hyvä vastustuskyvyn lisääjä!

3. Vihreää ruokavalioon

Pinaatti ja muut vihreät kasvikset neutraloivat kehossa jyllääviä vapaata radikaaleja, jotka ikäännyttävät elimistöä. Vihreistä kasviksista saat A-, C- ja K-vitamiineja, foolihappoa, mineraaleja kuten kalsiumia ja magnesiumia, kuitua ja betakaroteenia. Kaikista näistä on hyötyä ja suojaa esimerkiksi sydänsairauksia vastaan ja painonhallinnan apuna.

4. Täysjyvä

Täysjyvästä ja kuidusta on apua elimistölle taistelussa liikaa rasvanvarastointia vastaan. Täysjyvätuotteissa on paljon kuitua, tiamiinia, riboflaviinia, niasiinia, E-vitamiinia, sinkkiä, magnesiumia, kaliumia, rautaa, kalsiumia. Valitse täysjyvävaihtoehdot leivän ja puuron lisäksi riiseistä ja pastoista.

Lähde:The Sun

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja