8 salaisuutta, jotka tekevät sinusta tehokkaamman

Miksi toiset tuntuvat olevan tehokkaampia kuin toiset, vaikka aikaa on saman verran? Esittelemme kahdeksan salaisuutta, joiden avulla parannat ajankäyttöäsi

Osa ihmisistä tuntuu olevan todellisia tehopakkauksia: he saavat aikaan enemmän hetkessä, kuin sinä ehdit edes ajatella. 

Esittelemme kahdeksan salaisuutta, joiden avulla tehostat ajankäyttöäsi ja saat siksi myös enemmän vapaa-aikaa. 

Et voi hallita aikaa, mutta voit hallita itseäsi

Vuorokaudessa on vain 24 tuntia, et voi sille mitään. Niin kauan, kun yrität hallita aikaa hallitsematta itseäsi, et pääse minnekään.

Priorisoi tehtäväsi ja anna eniten aikaa niille asioille, jotka ovat sinulle itsellesi tärkeimpiä.

Ajatukset kuten "Minulla on liikaa tekemistä" tekevät sinusta ajan uhrin

Aina, kun huudahdat, että sinulla on liikaa tekemistä, annat itsellesi luvan syyttää aikaa sen sijaan, että syyttäisit itseäsi.

Syytät olosuhteita, kun sinun pitäisi kääntää katse itseesi – kuka on ottanut itselleen kaikki nämä tehtävät? Opettele tekemään asiat nopeasti, priorisoi ja luovu turhasta, niin ajankäyttösi paranee.

Älä priorisoi kaikkea

Jos priorisoit tehtävälistaltasi liikaa asioita, se tarkoittaa, ettet priorisoi mitään – valitse korkeintaan kaksi tai kolme asiaa kerrallaan, jotka aiot tehdä seuraavaksi.

Mitä enemmän yrität tehdä, sitä vähemmän saat aikaiseksi

Mitä useamman tehtävän valitset listaltasi tärkeimmäksi, sitä vähemmän saat aikaiseksi. Parasta on, jos voit keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Ovathan tehtävälistasi realistisia?

Kokoa kaikki tekemätön yhteen, ja arvioi aikaa, joka kuluu tehtävien suorittamiseen – vaaditko itseltäsi liikaa?

Muista, että tehtävälistasi ei ole suinkaan täydellinen

Tehtävälistan ulkopuolella on tuhansia asioita, joita et kirjoita ylös aina sähköposteihin vastaamisesta kuntoiluun, nukkumiseen ja lapsen eväiden valmistamiseen.

Vuorokaudessa on vain rajattu määrä tunteja, älä siis haali liikaa tekemistä listallesi, vaan muista antaa aikaa myös kaikelle muulle tärkeälle. 

Lue myös:

    Uusimmat