8 asiaa, jotka tulisi ehdottomasti puhdistaa hammasharjalla

Hampaiden pesun lisäksi hammasharjaa kannattaisi käyttää myös kodin siivousvälineenä. Toki tähän tarkoitukseen on hyvä hankkia oma kappaleensa.

Hammasharjan etuja ovat pienet, vahvat harjakset sekä hyvin käteen sopiva varsi. Siivousvälineistä harvoin löytyy yhtä pientä aparaattia, joten hammasharja kannattaa viimeistään nyt ottaa osaksi siivouskomeroa.

Tässä kahdeksan Good Housekeepingin jakamaa vinkkiä, joilla kodista saa entistä siistimmän. Tarvitset vain hammasharjan ja tarvittaessa haluamaasi puhdistusainetta.

1. Hiustenkuivaimen venttiilit

Oletko huomannut, miten hurjasti hiustenkuivaimen venttiilit keräävät pölyä? Tässä voi myös olla syy siihen, miksi kuivaimesi vaikuttaa menettäneen tehoaan ajan myötä. Tartu hammasharjaan ja putsaa pölypallot kätevästi pois.

2. Tarranauhat

Tarranauhaa käytetään esimerkiksi takeissa, hihansuissa ja ulkoilukäsineissä. Vahva tarrapinta kerää herkästi itseensä pölyä ja hiuksia. Tällöin myös tarrat saattavat tarttua huonommin toisiinsa kiinni. Kovaharjaksisella hammasharjalla tarranauhan saa kuitenkin puhtaaksi.

3. Liesilevyt

Keittiöliinat ja -sienet eivät välttämättä riitä pinttyneen lian puhdistamiseen. Hammasharja hankaa pinttyneimmätkin tahrat pois. Yhdistä tehokkaaseen puhdistusaineeseen.

4. Laattasaumat

Kylpyhuoneen ja keittiön laattojen saumat tummenevat ajan saatossa. Niiden puhdistus saattaa olla haastavaa, sillä pelkkä liina ei pääse kapeisiin saumoihin. Hammasharja sopii kuin nakutettu laattojen saumoihin.

5. Autonpenkit

Penkkien saumoihin ja uumeniin kerääntyy herkästi leivänmuruja ja pikkuroskaa. Imurinkaan suutin ei välttämättä yletä kaikkiin koloihin. Harjaa siis saumat roskista hammasharjan tarkkuudella ja imuroi vasta sitten.

6. Hanat

Keittiön ja kylpyhuoneen hanat keräävät inhottavan määrän bakteereja – tartuthan hanaan aina likaisin käsin pestäksesi ne, eikö totta? Hammasharja pääsee pienimpiinkin väleihin ja puhdistaa hanat taas kirkkaiksi.

7. Tiskiallas

Teräksinen tiskiallas kerää pintaansa tummentumia ajan saatossa. Pettämätön tapa palauttaa teräksen kiilto on harjata allas puhtaaksi ruokasoodalla, suolalla ja hammasharjalla.

8. Jääkaapin pikkulokerot

Jääkaappi kerää itseensä hurjan määrän likaa, mikä paistaa valkoisilta pinnoilta herkästi. Pelkkä hyllyjen pyyhintä ei kuitenkaan riitä, vaan välillä on hyvä irrottaa kaikki irtoavat lokerikot ja harjata puhtaiksi. Pieni hammasharja pääsee joka väliin.

Ota ruokasooda avuksi puhdistuspuuhiin – katso vinkit videoilta:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja