8.8. Tandoorikanaa ja sahrami-riisisalaatti

Tandoorikanaa

  • 1,2 kg broilerin koipireisiä (tai kokonainen broileri paloiteltuna)
  • 1 dl tandooritahnaa tai tandoorimausteseosta
  • Tandoorimausteseos:
  • 1 rkl korianteria
  • 1 rkl juustokuminaa
  • 1 rkl kurkumaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/4 tl kanelia
  • 1/4 tl chiliä
  • 1/4 tl kardemummaa
  • 1/4 tl neilikkaa
  • 4 dl maustamatonta jogurttia
  • suolaa

Tee muutamia viiltoja tai pieniä reikiä broilerin lihaan. Ripottele suolaa pinnalle tasaisesti. Sekoita tandoorimausteseos jogurtin kanssa yhteen ja levitä se broilerin päälle. Anna maustua useita tunteja, mielellään yön yli. Kaavi tandoorimarinadi pinnalta pois ja paista pannulla tai grillissä mehukkaan kypsäksi. Tarjoile riisisalaatin kanssa.

Sahramiriisisalaattia

  • 3 dl riisiä
  • 1 annospussi sahramia
  • 2-3 neilikkaa
  • 1 prk vesikastanjaa
  • 1 prk persikkakuutioita
  • 1 pieni purjosipuli tai 2 kevätsipulia
  • 1 punainen paprika
  • suolaa
  • 1 tuore chili

Keitä riisi sahramilla ja neilikalla maustetussa vedessä kypsäksi ja jäähdytä nopeasti. Pilko vesikastanja neljään osaan, valuta persikoiden liemi pois, kuutioi paprika ja hienonna purjosipuli ja chili ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja koristele tuoreilla yrteillä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat