8,4 miljardin salasanan kokoelma julkaistiin hakkerifoorumilla

Lipsahtiko salasanasi hakkereille uudessa valtaisassa tietovuodossa? Asiantuntija kertoo, miten nyt on syytä toimia 7:43
Asiantuntija kertoo, miten kannattaa toimia, jos uskoo salasanansa paljastuneen.

Hakkerien suosimalla keskustelualueella on julkaistu valtava tekstitiedosto, joka sisältää peräti 8,4 miljardia salasanaa, uutisoi CyberNews.

8,4 miljardin salasanan lisäksi tuntemattoman tahon kokoama tiedosto sisältää sähköpostiosoitteita ja käyttäjätunnuksia. Kokoelma kantaa nimeä RockYou2021.

CyberNewsin mukaan kyse on kaikkien aikojen isoimmasta salasanakokoelmasta. Kaikki vuodetut salasanat ovat 6–20 merkkiä pitkiä. Tiedossa ei ole, kuinka moni salasanoista on yhä käytössä.

Kyse ei ilmeisesti ole kuitenkaan uudesta salasanavuodosta, vaan pikemminkin kokoelmasta, johon on kasattu aiempien tietovuotojen tuloksia. On kuitenkin mahdollista, että RockYou2021-tiedosto sisältää myös aiemmin julkaisemattomia käyttäjätietoja.

Nettiä käyttää arviolta 4,7 miljardia ihmistä. Näin ollen tiedosto voisi teoriassa sisältää kaikkien nettikäyttäjien tietoja, CyberNews huomauttaa. Todennäköistä tämä ei kuitenkaan ole.


Lue myös:

    Uusimmat