8.12. Limemaustetut lohimedaljongit ja mausteriisi

Limemaustetut lohimedaljongit

  • 4-6 lohimedaljonkia
  • 2 limehedelmää
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta tilliä

Levitä lohimedaljongit uunivuokaan. Mausta ne kevyesti merisuolalla, valkopippurilla ja tuoreella tillillä. Laita päälle kelmu ja anna medaljonkien kevyesti graavaantua jääkaapissa (n. 3-5 tuntia). Ota kalat jääkaapista ja poista pinnasta liiat mausteet. Purista toisesta limestä mehu ja mausta medaljongit mehulla. Leikkaa toinen lime ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Mausteriisi

  • 2 dl riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl maustepippuria
  • suolaa
  • tuoretta sitruunamelissaa
  • tilkka öljyä

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa kattilassa. Lisää mausteet ja kuullota hetki. Lisää sitten myös riisi ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kattilaan vesi, sekä suola ja keitä kunnes riisi on kypsää. Sekoita riisin joukkoon lopuksi hienonnettu sitruunamelissa.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat