Mainos

8.12. Limemaustetut lohimedaljongit ja mausteriisi

Limemaustetut lohimedaljongit

  • 4-6 lohimedaljonkia
  • 2 limehedelmää
  • merisuolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta tilliä

Levitä lohimedaljongit uunivuokaan. Mausta ne kevyesti merisuolalla, valkopippurilla ja tuoreella tillillä. Laita päälle kelmu ja anna medaljonkien kevyesti graavaantua jääkaapissa (n. 3-5 tuntia). Ota kalat jääkaapista ja poista pinnasta liiat mausteet. Purista toisesta limestä mehu ja mausta medaljongit mehulla. Leikkaa toinen lime ohuiksi viipaleiksi ja asettele viipaleet medaljonkien pinnalle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Mausteriisi

  • 2 dl riisiä
  • 5 dl vettä
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl currya
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl maustepippuria
  • suolaa
  • tuoretta sitruunamelissaa
  • tilkka öljyä

Hienonna sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa kattilassa. Lisää mausteet ja kuullota hetki. Lisää sitten myös riisi ja kuullota kunnes riisi on läpikuultavaa. Kaada kattilaan vesi, sekä suola ja keitä kunnes riisi on kypsää. Sekoita riisin joukkoon lopuksi hienonnettu sitruunamelissa.

Reseptit: Alex Nurmi

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.