75-vuotias Heikki ei aio lopettaa työntekoa: "Niin kauan kuin kuntoa riittää, jatkan töissä"

7:38
Moni eläkeikäinen ihminen haluaisi jatkaa töissä – työntekijöillä kynnys heidän palkkaamisekseen on silti korkea. Näin asiaa avattiin Uutisaamussa.

Selvityksen mukaan yhä useampi haluaa jatkaa työuraansa, vaikka eläkeikä olisikin jo saavutettu. Yksi heistä on finanssialalla työskennellyt Heikki Malinen, joka ei 75 ikävuodestaan huolimatta aio lopettaa työntekoa.

Nextmilen tekemän selvityksen mukaan jopa 40 prosenttia haluaa jatkaa työuraansa, vaikka iän puolesta eläkkeelle jääminen olisikin mahdollista.

– Välttämättä kyse ei ole täyspäiväisestä työnteosta. Enemmän halukkuutta tähän on korkeamman teknologian aloilla, sanoo Nextmilen operatiivinen johtaja Antti Harjuoja Uutisaamussa.

Yksi työuraansa jatkava on 75-vuotias Heikki Malinen.

– Minuun on laitettu polttomerkki, että niin kauan kuin kuntoa riittää, jatkan töissä. Olen saanut hyvän ilmaisen koulutuksen. Suomi on hyvä paikka, joten haluan tarjota suomalaiselle yhteiskunnalla työpanokseni vielä kypsemmällä iällä, kertoo Malinen.

Nextmilen Harjuojan mukaan yksi tärkeimmistä tekijöistä työssä jatkamiselle on työnsä kokeminen merkitykselliseksi.  

– Halutaan olla aktiivinen osa yhteiskuntaa.

Malinen tekee töitä tällä hetkellä osa-aikaisesti kasvuyrityksessä.

– Minua motivoi, että voin tehdä asioita, jotka vievät yritystä eteenpäin. Motivaatio lähtee liikkeelle siitä suorittamisesta, ei siitä, tuleeko niitä euroja.

Harjuoja sanookin, että yrityksillä on iso tarve osaamiselle.

– Mutta kynnys palkata täyspäiväiseen työsuhteeseen on korkealla.

– Yritykset, jotka haluavat, eivät välttämättä saa näitä konkareita töihin. Kunpa olisi ikääntyneiden ihmisten työnvälityspaikka, Malinen toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja