70-vuotias Heikki Kinnunen: Näyttelen niin pitkään kuin olen hyvässä kunnossa

25:54

Hjallis Harkimo saa perjantaina vieraakseen hiljattain 70 vuotta täyttäneen konkarinäyttelijä Heikki Kinnusen.

Hjallis Harkimo saa perjantaina 15.4. vieraakseen Suomen kokeneimpiin näyttelijöihin lukeutuvan Heikki Kinnusen. Viime vuonna 70-vuotispäiviään juhlistanut Kinnunen muistetaan parhaiten rooleistaan useissa komediaelokuvissa- ja sarjoissa, minkä lisäksi mies on luonut mittavaa uraa teatterilavoilla kautta maan.

Vaikka mittarissa on jo 70 vuotta ja uraa takana ensi vuonna peräti 50 vuoden edestä, ikä ei tunnu hidastavan miehen tahtia.

– Olen ihmetellyt, kun se ei tunnu oikein miltään. Sitä vain toteaa, että sehän on itse asiassa hirmuinen ikä. Sitä ei vaan tajua! Silloin 20-vuotiaana sitä ajatteli, että tähän ikään on todella pitkä aika, mutta nyt se on koittanut.

Edelleen aktiivisesti näyttelijäntöitä tekevä Kinnunen kertoo olevansa hyvässä kunnossa, eikä eläköityminen vielä siinnä näköpiirissä. Esiintymistä mies aikoo jatkaa niin kauan, kuin terveys sen sallii.

– Kunnossa ei kyllä ole valittamista. Minun ei edes tarvitse mitenkään erityisesti yrittää pitää itseäni virkeänä, sillä työskentelen niin paljon. Se jo itsessään pitää minut käynnissä. Aion näytellä niin pitkään, kuin olen hyvässä fyysisessä kunnossa. Sitten kun asiat eivät enää tartu päähän, pitää pysyä poissa, mies linjaa.

Vaikka työt yhä maittavat, aivan nuoruusvuosien työtahtia Kinnunen ei enää halua pitää yllä. Elisa Heilalan kirjoittamassa tuoreessa elämäkerrassa mies laskeskelee tehneensä kahdenkymmenen vuoden ajan 15-tuntisia työpäiviä, ja kertoo kärsineensä tuolloin myös työuupumuksesta. Jälkeenpäin ajateltuna vauhti tuntuu miehestä itsestäänkin hurjalta.

– Sitä ihmettelen itsekin nyt jälkeenpäin, että miten sitä jaksoikin. Se on nuorten ihmisten laji se sellainen. Keväällä sen aina huomasi, että nyt on tullut tehtyä paljon hommia. Mutta kun työ on mielenkiintoista, sitä ei huomaakaan. En ole koskaan haikaillut, että olisinpa vaikka etelässä. Elän yhä raikkaasti ja reippaasti päivä kerrallaan! mies kertoo.

Tätä nykyä mies kuitenkin pitää huolen siitä, että aikaa jää lepäilyynkin.

– Nykyään tehdään kyllä rauhallisemmin, ja laiskotellaan välillä! Odottelen jo kesää, että pääsen kalastelemaan ja grillaamaan, mies sanoo.

Hjallis MTV3-kanavalla perjantaisin kello 21

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja