Hannele Lauri täyttää tänään 64 vuotta: ”Pää on kuin 15-vuotiaalla”

Hannele Lauri täyttää tänään 64 vuotta. Hän toteaa, että mieli on pysynyt nuorena, töitä riittää, mutta samalla myös rauhallinen hiljaiselo on alkanut houkuttamaan.

Näyttelijä Hannele Lauri viettää tänään 64-vuotissyntymäpäiviään. Ikoninen näyttelijä toteaa, että ikävuodet ovat hiipineet hänen luokseen salakavalasti.

– Kauhuissani sanoin tuolla teatterilla, että täytän 64 vuotta, ja pää on kuin 15-vuotiaalla, hän nauraa.

Lauri on parhaillaan Juvalla Rapion Myllyteatterissa, jossa hän esiintyy kesän ajan Mummonmökki-komediassa.

– Päätin joskus, että kun täytän 63 vuotta, niin lähden eläkkeelle. Tässä sitä nyt sitten ollaan. Varsinainen eläkeläinen – teen varmaan enemmän töitä kuin koskaan, hän toteaa huvittuneena.

Työtahti ei ole 40 vuotta teatteria tehneellä kansansuosikilla myöskään hiljenemässä.

Syksyn aikana luvassa on muutama pienempi elokuvarooli, spiikkejä ja lokakuussa liikkeelle lähtevä Pusipusi-kiertue. Kirsikkana kakun päällä, Lauri toimii kertojana Rocky Horror Show’ssa.

Töitä naisella piisaa, mutta muutoin hän elelee rauhallista elämää. Hän toteaa usein suunnittelevansa ystäviensä kanssa, että he menevät porukalla käymään jossakin. Lopulta kuitenkin musiikin pauhaus ja täydet kuppilat eivät kilpaile rauhallisen koti-illan kanssa.

– Täällä Juvalla asun Kuus-Haukkalassa, täällä on leirintäalue, missä on mökkejä ja ihana kahvila. Joku kysyi minulta olenko käynyt siellä kahvilassa. Vastasin, että en ole, kun käyn nykyään niin harvoin, hän kertoo naureskellen.

Syntymäpäiväänsäkään hän ei aio sen kummemmin juhlia. Päivä menee töiden lomassa.

– En tiedä voiko ikääntymisestä sanoa edes mitään hyvää, hän hörähtää, mutta vakavoituu pian.

Ikään kuuluu hänen mukaansa myös paljon menetystä. Ihmisiä alkaa kuolla ympäriltä, viimeisimpänä kesäkuun lopulla kuollut Kristiina Elstelä.

– Tajuaa sen, ettei tämä ole ikuista. Se on varmaan se tärkein ja surullisin asia, mikä on tullut iän myötä. Nuorena sitä ajatteli olevansa kuolematon ja elikin niin. Kyllä sitä on silloin ollut varjeltuna monen vaaran kohdalla.

Lauri toteaa, että hänen elämänsä kohokohtiin kuuluu ehdottomasti se, että hän on saanut kaksi poikaa, Samin ja Tomin. Lisäksi Lauri saa olla nyt myös isoäiti, kun Tomi on Totin ja Aadan isä nykyään.

– Tietenkin tämä työ on myös antanut minulle paljon. Komedian tekeminen on ihanaa, mutta kyllä minä rakastan tehdä draamaa. Muistan, kun valmistuttuani Jotaarkka Pennanen ohjasi Hamletin. Näyttelin Ofelian roolin ja lopussa siellä on hulluuskohtaus, jossa laulan yksinäni ja olen aivan sekavana. Katsoin yleisöön ja näin ihmisten itkevän. Silloin ajattelin, että apua. Se oli valtava oivallus siitä, kuinka paljon teatteri ja musiikki voivat antaa ihmisille elämyksiä ja samaistumista.

Kesäteatteripestin loputtua Lauri suuntaa kahden koiransa kanssa takaisin kotiinsa Nurmijärelle.

– Haluan sitä rauhaa. On ihanaa asua Nurmijärvellä. Siitä menee vain 20 minuuttia Helsinkiin, jos sinne pitää mennä. Siellä on niin rauhallista, mutta on kuitenkin kaikki tarvittavat palvelut.

Lähistöllä asuu Laurin entinen aviomies Teemu Rinne ja muitakin ystäviä, mutta kotona Laurin kanssa asustavat hänen lisäkseen vain hänen koiransa. Romanssia syntympäiväsankari ei kuitenkaan kaipaa elämäänsä ehdoin tahdoin.

– Kyllä tässä on ympärillä pyörinyt muitakin kuin hyttysiä, mutta ei ole vielä sillä tavalla pistänyt, hän sanoo hilpeästi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja