70 kuollut Bangladeshin kerrostalopalossa – apteekkireissu pelasti kauppiaan hengen: "Liekkejä oli kaikkialla"

Raju kerrostalopalo Bangladeshissa vaati kymmenien ihmisten hengen 3:43
Tuli levisi nopeasti useaan rakennukseen. Tältä onnettomuuspaikalla näytti.

Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa levinneessä kerrostalopalossa on kuollut ainakin 70 ihmistä, kertovat pelastusviranomaiset. Luku voi nousta, sillä uhrien etsintä on yhä kesken.

Palo syttyi myöhään keskiviikkoiltana paikallista aikaa. BBC:n haastatteleman viranomaisen mukaan se sai alkunsa rakennuksen pohjakerroksesta sijainneesta kemikaalivarastosta. Sieltä tuli levisi kolmeen muuhun rakennukseen.

Sammutustöihin on osallistunut yli 200 palomiestä. Heiltä meni lähes 12 tuntia saada palo hallintaan. Televisiokuvat näyttivät, kuinka palomiehet kiipesivät tikkaita ja yrittivät suihkuttaa vettä yhteen rakennukseen, joka oli laajalti tulessa.

Haji Abdul Kader kertoi, että hänen kauppansa tuhoutui palossa ja hän selvisi itse, koska sattui lähtemään apteekkiin juuri ennen palon syttymistä.

–  Kun olin apteekissa, kuulin ison räjähdyksen. Käännyin takaisin ja näin koko kadun, joka oli autojen ja riksojen muodostaman ruuhkan täyttämä ja kokonaan liekeissä. Liekkejä oli kaikkialla, hän kertoi AFP:lle.

Kader lisäsi loukkaantuneensa itsekin ja juosseensa sairaalaan.

Dhakalaisen sairaalan lääkärit kertoivat, että loukkaantuneita on ainakin 55. Heistä kymmenen tila on kriittinen. Sairaalaan on rynnistänyt myös satoja ihmisiä, jotka etsivät kateissa olevia omaisiaan.

Vuonna 2010 yli 120 ihmistä kuoli vastaavassa tulipalossa Dhakassa, kun vanhassa kemikaalivarastona toimineessa asuintalossa syttyi palo. Tuhon jälkeen kaupungin viranomaiset ratsasivat asuinalueille perustettuja kemikaalivarastoja, mutta valvontatoimet ovat hiipuneet viime vuosina. 

Lue myös:

    Uusimmat