Bangladeshin rajun kerrostalopalon uhriluku nousee edelleen – ainakin 70 ihmistä kuollut

Raju kerrostalopalo Bangladeshissa vaati kymmenien ihmisten hengen 3:43
Katso video palopaikalta!

Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa on kuollut ainakin 70 ihmistä, kertovat pelastusviranomaiset. Uhriluku saattaa vielä nousta.

Palon arvellaan roihahtaneen kaasupullosta, minkä jälkeen se levisi nopeasti myös viereisiin rakennuksiin. Pelastusviranomaisten mukaan talot ovat toimineet myös varastona, jossa on säilytetty herkästi syttyviä kemikaaleja.

Kymmeniä ihmisiä jäi rakennuksiin jumiin. Pelastusviranomaisten mukaan alueella oli syttymishetkellä paha liikenneruuhka, minkä vuoksi rakennuksista oli vaikea paeta kapeille kaduille.

Silminnäkijät kertovat, että liekkien keskelle joutui muun muassa hääseurueen jäseniä. Viranomaisten mukaan loukkaantuneita on kymmeniä, joista kymmenen tila on kriittinen.

Paloa on ollut sammuttamassa yli 200 palomiestä. Televisiokuvat näyttivät, kuinka palomiehet kiipesivät tikkaita ja yrittivät suihkuttaa vettä yhteen rakennukseen, joka oli laajalti tulessa.

Yksi haavoittuneista kertoi Daily Starille työskennelleensä yhdessä rakennuksista palon syttymisen aikoihin. Hän kertoo kuulleensa kovan äänen ja yrittäneensä paeta, mutta se ei onnistunut.

Vuonna 2010 yli 120 ihmistä kuoli vastaavassa tulipalossa Dhakassa, kun vanhassa kemikaalivarastona toimineessa asuintalossa syttyi palo.

Uutista päivitetty 8.59.

Lue myös:

    Uusimmat