Mainos

7-vuotiaan tytön luokkaretki evättiin diabeteksen vuoksi – äiti tyrmää koulun käytännön

Lääkärissa käynti vei seitsemänvuotiaalta diabeetikolta mahdollisuuden osallistua koulun järjestämään elokuvailtaan. 

Eräässä liverpoolilaisessa koulussa on käytössä tapa, jossa oppilaiden läsnäolo palkitaan jollain hauskalla aktiviteetilla. Tällä kertaa oppilaat, jotka eivät olleet jääneet paitsi yhdeltäkään oppitunnilta tietyn ajanjakson aikana, pääsivät elokuviin.

Yksi elokuvailtaa innolla odottanut tyttö oli Olivia Harkins, joka joutui kuitenkin kokemaan karvaan pettymyksen. Diabetesta sairastava tyttö oli joutunut olemaan poissa koulusta sairauteensa liittyvän lääkärikäynnin vuoksi, ja opettajien mukaan hän ei näin ollen täyttänyt osallistumiseen liittyviä vaatimuksia.

Asiasta tyrmistyneen äidin mukaan koulun noudattama käytäntö syrjii lapsia, jotka ovat aidosti sairaita.

Jopa tunnilta myöhästyminen on riittävä syy retken eväämiseksi

Äidin mukaan he eivät voineet itse päättää lääkärin vastaanottoajasta, vaan aika oli määrätty heille. Vaikka tytön saama lääkäriaika olisi ollut aamun ensimmäinen tai päivän viimeinen, se olisi joka tapauksessa osunut oppituntien päälle.

– Olivia on murtunut siitä, ettei hän saanut osallistua retkelle. Hän ei ole koskaan poissa koulusta ja he tietävät, että hänellä on diabetes, äiti toteaa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

–  Ymmärrän, että heidän tarkoituksenaan on lisätä läsnäoloa, mutta miksi he rankaisevat lapsia, jotka ovat aidosti sairaita? Se ei ole sama asia kuin hammaslääkärillä käynti, se on täysin eri asia. Diabetes on vakava tila, tytön äiti kertoo.

Koululta tulleen kirjeen mukaan elokuvailtaan osallistumiseen vaaditaan sadan prosentin läsnäoloa. Poissaolon lisäksi myös myöhästyminen tai tunnilta aikaisemmin poistuminen, lääkärissä käynti ja harrastuksiin liittyvät poissaolot ovat riittäviä syitä retken eväämiseksi. 

Vaikka äidin mukaan koulun käytäntö on syrjivä, rehtori Colin Richardson puolustaa tiukkaa läsnäolovaatimusta. Rehtorin mukaan käytännöllä on ollut vain ja ainoastaan positiivisia vaikutuksia oppilaiden läsnäoloon liittyen, ja tämä on vain yksi käytössä olevista keinoista, jolla oppilaiden läsnäoloon halutaan vaikuttaa. Tytön äiti on tehnyt asiasta koululle virallisen valituksen.

Lähde: Mirror

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.