Mainos

7-vuotiaan pikkutytön kummallinen sairaus ei selviä – murtunut äiti: ”En jaksa tätä enää kauaa”

Muutto, vesivahinko ja vakava sairaus ovat tehneet ruotsalaisperheen elämästä yhtä kaaosta. 

Westbergin perheen unelma rauhallisesta maalaiselämästä mureni kertaheitolla, kun perheen kahdeksanvuotias tytär sairastui vakavasti. Reipas ja iloinen tyttö on menettänyt kolmessa vuodessa sekä puhe- että liikuntakykynsä. 

Samaan aikaan, kun perhe käy kamppailua selvitäkseen elämästään päivä kerrallaan, lääkärit yrittävät selvittää syytä pikkutytön vakavaan sairauteen. Äidin mukaan kaikki alkoi tavallisesta nuhasta.

Nuhasta alkanut sairaus vei kävelykyvyn 

Vanhemmat Lucas ja Malin, sekä heidän kolme tytärtään muuttivat Tukholmasta Orsan pikkukaupunkiin tarkoituksenaan kunnostaa 1980-luvun talo heidän unelmakodikseen. Unelma rauhallisesta pikkukaupunkielämästä muuttui kuitenkin pian, kun vuonna 2014 perheen tytär Nellien kunto alkoi heiketä tavallisen nuhan jälkeen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Lukuisista tutkimuksista ja kokeista huolimatta lääkärit eivät ole pystyneet selvittämään, miten ihmeessä reippaan ja iloisen tytön kunto on voinut romahtaa niin nopeasti. Kolmessa vuodessa mysteerisairaus on vienyt tytön kyvyn puhua ja liikkua. 

Nellien hoitamisesta ja jatkuvasta huolehtimisesta on tullut suuri osa perheen arkea. Hän tarvitsee apua lähes kaikissa arkisissa askareissa. 

– Kaipaan naurua, hänen ilkikurisuuttaan ja sitä, että hän selviytyi niin monista asioista itse, äiti Malin Westberg kertoo.

Viime vuodet äärimmäisen raskaita

Tytön kunnon romahdettua lapsen menettäminen on väistämättä noussut kummittelemaan perheen ylle. Nuoresta iästään huolimatta tyttö vaikuttaa itsekin tiedostavan, kuinka vakava hänen tilanteesta oikein on. 

– Pahinta oli, kun hän kertoi minulle, mitä hän haluaisi haudalleen, äiti kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Tilannetta ei helpota se, että perheen lähes koko omaisuus on kulunut talon vesivahingon korjaamiseen. Äidin mukaan viime vuodet ovat olleet äärimmäisen raskaita koko viisihenkiselle perheelle. 

– Koti näyttää kuin se olisi pommin jäljiltä, ei kovin viihtyisältä. Nyt minusta tuntuu, että olen todella herkillä. En jaksa tätä enää kauaa, Malin Westberg kertoo.

Perhe ei  voi tällä hetkellä tehdä muuta kuin elää päivä kerrallaan ja toivoa, että heidän vastoinkäymisensä pian helpottaisivat. Perheen tarina kuultiin ruotsalaisessa tosi-tv-ohjelmassa nimeltä "Sofias änglar". 

Lähde: Expressen

***

3:04

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.