Mainos

7 faktaa palautuslennoista: Mikä on lentojen hinta ja kuka ne maksaa?

STT on kerännyt seitsemän faktaa palautuslennoista, jotka ovat puhuttaneet eilisiltaisen palautuslennon tiimoilta.

– Palautuslennoilla palautetaan kotimaihinsa ihmisiä, jotka eivät ole saaneet turvapaikkaa Suomesta. Viime vuonna poistettiin ennätykselliset 6600 ihmistä. Suurin osa poistui vapaaehtoisesti.

– Suomi on tehnyt tänä vuonna 6 palautuslentoa, joista puolet Afganistaniin. Viime vuonna lentoja tehtiin 30, joista Irakiin 17.

– Tästäkin vuodesta saattaa tulla vilkas palautuslentojen suhteen. Turvapaikkaprosessissa on vireillä paljon afganistanilaisten hakemuksia, ja ratkaisujakin on odotettavissa runsaasti. Suomi ei palauta ihmisiä, joiden hakemusten käsittely on kesken.

– Ihmisiä palautetaan Suomesta sekä reittilennoilla että tilauslennoilla. Tilauslennoilla on ollut 1–120 palautettavaa, yleensä puhutaan kymmenistä.

– Tilauslennot Irakiin maksoivat noin 150000-200000 euroa per lento. Lennot Afganistaniin ovat samassa haarukassa. Palautuslennot Euroopan ulkopuolelle maksaa EU:n rajaturvallisuusvirasto Frontex.

– Kielteisen päätöksen saaneiden ihmisten palauttaminen lähtömaihinsa on osa EU:n yhteistä politiikkaa. Viime viikolla mm. Saksa palautti Afganistaniin ihmisiä, joilla ei ollut oikeutta turvapaikkaan.

– Myös lapsia voi palauttaa, jos heidän perheensä palautetaan. Raskaana olevat naisetkin voidaan palauttaa, kun ilmailusäännöt sen sallivat.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.