7.2 Pannupulla ja rahkapiirakka

Pullataikina

  • 5 dl maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 kananmunaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1,5-2 tl suolaa
  • n. 1 kg vehnäjauhoja
  • 150 g voita

Aloita leipominen aina huoneenlämpöisistä raaka-aineista. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita puuhaarukalla kunnes hiiva on liuennut. Lisää kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma hyvin sekoittaen. Lisää hiljalleen jauhoja taikinaan. Kun taikina alkaa tarttua puuhaarukkaan jatka vaivaamista käsin. Lisää jauhoja varovasti ettei taikinasta tule liian kuivaa. Lisää sulatettu voi koko ajan taikinaa vaivaten ja lisää tarvittaessa jauhoja. Kun taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista, se on valmista.

Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonneesta taikinasta leivinpöydällä ilmakuplat pois ja anna taikinan hetken levähtää. Leivo haluamasi kaltaisiksi pulliksi.

Pannupulla

  • 1 annos pullataikinaa
  • 3 dl manteli- tai pähkinärouhetta
  • 1,5 dl sokeria
  • 150 g voita sulatettuna
  • 1 dl vehnäjauhoja

Kauli taikina paksuksi levyksi ja nosta se leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Sekoita täytteen ainekset ja levitä täyte tasaisesti taikinalevylle. Paista pannupullaa 200 asteessa n.30 minuuttia.

Rahkapiirakat

  • 1 annos pullataikinaa
  • 1 prk maitorahkaa
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 0,5-1 dl rusinoita

Sekoita kaikki täytteen ainekset. Leivo pullataikinasta pyöreitä pullia ja paina niiden keskelle juomalasilla syvennys. Voitele pullat kananmunalla ja täytä ne rahkatäytteellä. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Reseptit: Alex Nurmi /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat