7.10.2003 Sinappipaneroituja silakoita kapris-tillivoin, konjakkipuolukoiden ja perunamuusin kera

Vieraana Ruotsin tällä hetkellä tunnetuin kokki Tina Nordström. Häneltä on ilmestynyt uusi kirja suomeksi "Tinan keittiössä", mistä alla oleva ohje.

Silakat

12 silakkaa tai silakkafileetä
2 dl ranskankermaa
3 munankeltuaista
2 rkl makeaa karkeajakoista sinappia
1 rkl dijonsinappia
1 dl maitoa suolaa ja pippuria
leivitykseen ruisjauhoja
paistamiseen voita ja oliiviöljyä

1. Perkaa silakat, poista niistä selkäruodot ja leikkaa eväät irti.
2. Sekoita kulhossa yhteen ranskankerma, munankeltuaiset, sinappi ja maito. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Taita silakkafileet pitkittäissuunnassa keskeltä kahtia ja pane ne ranskankermaseokseen. Anna seistä kylmässä vähintään tunnin ajan.
4. Nosta silakat ranskankermaseoksesta ja leivitä ne ruisjauhoissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Paista kalat rapeiksi voin ja oliiviöljyn seoksessa.

Konjakkipuolukat

0,5 l tuoreita puolukoita
2 dl sokeria
0,5 dl konjakkia

1. Sekoita yhteen puolukat, sokeri ja konjakki. Anna seistä huoneenlämmössä kunnes sokeri on liuennut, mieluiten yhden vuorokauden ajan.

Kapris-tillivoi

100-200 g voita
1 salottisipuli
3 rkl kapriksia
1,5 dl hienoksi silputtua tilliä

1. Ruskista voi kullankeltaiseksi.
2. Kuori sipuli ja silppua se hienoksi.
3. Sekoita voisulaan kaprikset sekä tilli- ja sipulisilppu. Tarjoa perunamuusin kera.


Lue myös:

    Uusimmat