65-vuotias saksalaisnainen odottaa nelosia – 13 lasta jo ennestään

Keinohedelmöityksen saanut 65-vuotias saksalaisnainen odottaa nelosia. 

Jos raskaus sujuu odotetusti, peruskoulun saksan ja englannin opettajana toimiva Annegret Raunigk saa lapsensa numerot 14-17 ensi kesänä.

Berliiniläisestä Raunigkista tulisi näin maailman vanhin synnyttäjä. Hänellä on jo entuudestaan kolmetoista lasta ja seitsemän lastenlasta.

Raskaus sai alkunsa ulkomailla suoritetusta keinohedelmöityksestä. Saksalaisen RTL-televisiokanavan mukaan Raunigk päätti yrittää uutta raskautta täyttääkseen nuorimman lapsensa, 9-vuotiaan tytön, toiveen pikkuveljestä tai pikkusiskosta.

– Tämä oli shokki minulle. Puhun gynekologini kanssa, joka sanoi minulle ”te olette jo 65-vuotias, mutta olette vielä hyvässä kunnossa, niin että te itse voitte päättää mitä teette…” Mietin asiaa ja päätin toimia sydämeni mukaan, Raunigh sanoi Bild-lehdelle.

Lehden mukaan 65-vuotiasta odottavaa äitiä ei huolestuta sen koommin hänen ikänsä kuin se, mitä ihmiset asiasta sanovat.

– En ole peloissani. Olen terve ja hyvässä kunnossa. Minulla on paljon kokemusta organisointiasioissa, eikä tässä ole minulle mitään uutta. Tämä on päätös, joka naisen tulee tehdä itsenäisesti, hän toteaa.

Rouva Raunigk ei ole otsikoissa ensimmäistä kertaa. Hänestä kohistiin jo vuonna 2005, jolloin hän sai kolmannentoista lapsensa 55 vuoden iässä.

Useat lääkärit seuraavat Raunigkin raskautta. Heidän mukaansa raskaus sujuu ongelmitta. Lääkärit sanovat, että suurin sikiöitä uhkaava riski on ennenaikainen synnytys.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.