6-vuotias kaahasi ylinopeutta moottoritiellä, äiti kuvasi lastaan takapenkiltä – perustelee toimintaa käsittämättömällä tavalla

Venäläisäiti antoi kuusivuotiaan poikansa ajaa ylinopeutta moottoritiellä. Kun äiti jakoi tapauksesta kuvaamansa videon sosiaalisessa mediassa, hän joutui myrskyn silmään. Nyt poliisi sekä lastensuojeluviranomaiset tutkivat hänen toimiaan, brittimediat kertovat.

Länsi-Venäjällä Tararstanin tasavallassa kuvattu kännykkävideo on pelottavaa katsottavaa. Alle minuutin mittaisella videolla pieni poika ajaa musiikin jumputtaessa tyhjällä moottoritiellä. Auton hätävilkut ovat päällä, kun Hyundai Solaris kiitää 130 kilometrin tuntivauhtia eteenpäin.

Videon on kuvannut autoa ajavan pojan äiti, 29-vuotias Agina Altynbayeva, joka matkusti itse takapenkillä.

Äiti ei ollut ymmärtävinään kriitikoita

Altynbayeva on joutunut ryöpytyksen kohteeksi julkaistuaan filmin sosiaalisessa mediassa. Neljän lapsen äiti ei ole ollut ymmärtävinään kriitikoiden pointtia, kertovat muiden muassa Metro UK sekä Daily Mail. Hän on muun muassa sanonut, ettei kadu mitään, eikä kenelläkään ole oikeutta tuomita häntä.

Altynbayeva kertoo olevansa ylpeä lapsistaan, joille auton ajaminen on helppoa. Mediatietojen mukaan äiti työskentelee autojen mainostamis- ja vuokraustoiminnan parissa. Altynbayeva on kertonut sallivansa lastensa ajaa autoa, jotta voisi korvata heidän isänsä poissaolon.

Viranomaiset aloittivat esitutkinnan

Venäjällä autoa saa ajaa virallisesti vasta 18-vuotiaana. Lisäksi kyseisellä moottoritiellä oli 120 kilometrin tuntivauhdin nopeusrajoitus. Huhujen mukaan autoa ajanut 6-vuotias poika oli lisäksi ollut kesällä silmäleikkauksessa.

Kun somekäyttäjät kertoivat Agina Altynbayevalle ilmoittavansa videosta poliisille, äiti haistatteli heille. Hänen mukaansa ei ole olemassa lakia, joka kieltäisi lapsia olemasta ratin takana. Videolla ei näy, kuka auton polkimia käyttää.

Altynbayevan toimet ovat poliisin ja lastensuojeluviranomaisten esitutkinnan alla. Aiemmin äiti on joutunut kritiikin kohteeksi ajettuaan vauvansa sylissään.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun vanhemmat antavat lapsen ajaa autoa. Kerroimme aiemmin, miten kahdeksanvuotias romanialaispoika komennettiin henkilöauton ohjaksiin aikuisten nauraessa vieressä hysteerisesti.

Agina Altynbayeva on jo poistanut oman videonsa somesta, mutta se on ladattu Youtubeen kolmannen osapuolen toimesta. Katso video alta.


Lähteet: Metro UKDaily Mail

Lue myös:

    Uusimmat