Joidenkin ruokien on huomattu lisäävän ihon kykyä suojautua auringon UV-säteilyltä. Lue, mistä ruoista on kyse!
Jotkut ruoat lisäävät ihon kykyä suojautua UV-säteilyltä. Ne taistelevat aurinkoa vastaan antioksidanttien avulla ja ovat vieläpä osa terveellistä ruokavaliota. Ruokien sisältämät antioksidantit auttavat taistelussa vapaita radikaaleja vastaan. Näitä radikaaleja – jotka muun muassa vanhentavat ihoa ennenaikaisesti – saattaa muodostua kehossa auringon vaikutuksesta.
Katso, mitkä ruoat tekevät auringosta iholle siedettävämpää:
Omega-3-pitoinen kala
Omega-3-rasvahapoilla on uskomattomia tulehduksia estäviä vaikutuksia. Tutkimukset viittavat siihen, että nämä rasvahapot auttavat soluja suojautumaan vapaiden radikaalien aiheuttamilta tuhoilta, kuten niistä, jotka johtuvat auringosta. Eräs tutkimus paljasti, että tekemällä ruokavaliosta omega-3-pitoisemman voi säästyä joiltain ihosyöviltä.
Punaiset ja oranssit hedelmät ja vihannekset
Lykopeeni on luonnollinen pigmentti ja karotenoidi eli antioksidantti. Sitä on tomaateissa ja muissa punertavissa hedelmissä ja vihanneksissa. Lykopeenin on todettu auttavan suojautumaan joiltain UV:n aiheuttamilta iho-ongelmilta, kuten eryteemalta. Lykopeeni auttaa hävittämään vapaat radikaalit. Beetakaroteenin – myös punaisista ja oransseista hedelmistä ja kasviksista löytyvän karotenoidin – on huomauttu vähentävän ihon palamista auringossa. Myös flavonoideja sisältävien oranssien sitrushedelmien on todettu auttamaan ihoa suojautumaan UV-säteiltä.
Tumma suklaa
