6 niksiä: Tee kodistasi maailman paras paikka näillä vinkeillä

Lisää kotiisi lämpöä, pehmeyttä ja kodikasta tunnelmaa näillä helpoilla ja huokeilla nikseillä.

1. Ripottele huopia sinne tänne

Huovat ja viltit tuovat kotiin kodikkuutta, pehmeyttä ja ylellisyyttä. Asettele kevyitä huopia reilulla kädellä sinne tänne asunnossasi. Valitse keväisen ilmeen saavuttamiseksi huopiin vaaleita ja raikkaita värejä kuten valkoista, vaaleanpunaista, vaaleanlilaa tai keltaista. Myös romanttiset ruusukuvioiset viltit sopivat kevääseen, ja tuovat kotiin hiukan herkkää maalaisromantiikkaa. Vie huopia myös parvekkeelle tai terassille lämmittämään ulkona vietettyjä hetkiä.

2. Rahi auttaa rentoutumaan

Rahi on saanut huonekaluna aivan liian vähän arvostusta osakseen, ja harvalta suomalaiselta löytyykään kotoa rahia. Rentoutumisessa rahi on kuitenkin ainutlaatuinen apuväline. Osta siis olohuoneeseesi rahi, jolle voit raskaan työpäivän jälkeen nostaa väsyneet jalkasi. Rentouttavan vaikutuksensa lisäksi rahi tuo myös ylellistä kartanotunnelmaa kotiisi.

3. Tajua tyynyjen arvo

Oikeanlainen tyyny on elementti joka saa sinut viihtymään vuoteessa. Osta siis tyyny, joka varmasti on sinulle oikean korkuinen ja juuri sopivan pehmeä. Laadukas ja täyteläinen tyyny saa sinut nukkumaan paremmin ja tekemään sängyssä viettämästäsi ajasta miellyttävää laatuaikaa. Älä siis pihtaile uutta tyynyä ostaessasi! Tyynyt toimivat myös kodikkuutta ja pehmeyttä asuntoon tuovana sisustuselementtinä, joten kruunaa sänkysi ja sohvasi muhkeilla koristetyynyillä kodikkaan ja kutsuvan kodin luomiseksi. Koristetyynyillä pehmustettu sohva tai sänky viekoittelee sinut rentoutumaan aivan uudenlaisella tavalla.

4. Oikea valaisu luo tunnelmaa

Valaistus on helpoin ja tehokkain tapa tuoda asuntoon kodikkuutta ja tunnelmaa. Asenna kotiisi siis pehmeät ja lämpimänsävyiset, laajalle pinta-alalle valoa levittävät valaisimet. Asunnon valaistukseen kannattaa panostaa, sillä laadukkaat valaisimet kestävät vuosia ja luovat kotiin miellyttävän ja kutsuvan ilmapiirin.

5. Pehmeä tuoli tuudittaa istumaan

Istut ruokapöydän äärellä jokaisena viikonpäivänä, joten ruokapöydän tuolien on syytä olla mukavat. Halutessasi keittiöön helposti toteutettavaa kasvojenkohotusta, vaihda siis yksinkertaisesti tuolit ruokailuryhmästäsi. Tuolit joissa on pehmustettu selkänoja kutsuvat viihtymään pöydän ympärillä pitempään, joten valitse ruokailutilan tuoleiksi tällä kertaa pehmeämmät versiot.

Lähde: msn.com/home

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja