6 asiaa, jotka jokaisen tulisi oppia ennen 30 vuoden ikää

Parikymppisenä on vielä lupa tehdä virheitä, oppia niistä ja tehdä samat virheet uudelleen. Ennen kuin 30-vuotissyntymäpäivä lähestyy, kannattaa kuitenkin jo tietää muutama tärkeä asia.

Yrittäjä ja Black Hole Focus: How Intelligent People Can Create a Powerful Purpose for Their Lives -kirjan kirjoittanut Isaiah Henkel jakoi Linkedin-sivustolla kullanarvoisia vinkkejään.

Nämä asiat kannattaa sisäistää ennen kuin 30 vuotta pamahtaa mittariin. Erityisesti työelämässä seuraavien asioiden ymmärtämisestä on todella hyötyä.

1. Muillakin ihmisillä on hyviä ideoita

Kaikilla on hyviä ideoita, ja useimmat ihmiset tietävät tämän. Ongelma on siinä, että useimmat myös ajattelevat omien ideoidensa kilpailevan muiden ihmisten ideoiden kanssa. Kannattaa kuitenkin kuunnella myös muita ja oppia heidän ajatusmaailmastaan uusia asioita.

2. Kukaan ei ole "pahis" omassa elämässään

Kukaan ei ole se paha tyyppi omasta näkökulmastaan. Kaikki pitävät itseään hyvänä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että muiden vioista pääsee, kun pääsee ensin omistaan. On ajanhukkaa yrittää osoittaa, että kaikki muut ovat väärässä.

3. 100 ystävää on aina parempi kuin 100 euroa

On helppoa ajatella, että raha tuo ratkaisun ongelmiin. Se ei kuitenkaan ole niin. Tarvitset muita ihmisiä saavuttaaksesi tavoitteesi. Hyvä sosiaalinen verkosto auttaa pääsemään jaloilleen, kun elämä potkii päähän.

4. Kaikki yliarvioivat, mitä he voivat tehdä lyhyessä ajassa, mutta aliarvioivat, mitä he voivat tehdä pidemmällä aikavälillä

Läpimurrot eivät tapahdu hetkessä, ne tapahtuvat ajan saatossa vähä vähältä.

5. Kontrolloi sitä, mitä voit kontrolloida

Pahoja asioita tapahtuu ilman mitään syytä. Pahat ihmiset tekevät pahoja asioita. Nämä eivät ole sinun syytäsi. Voit kuitenkin itse päättää, miten käsittelet ne. Elämä ei nimittäin ole sitä, mitä sinulle tapahtuu, vaan sitä, miten hoidat kohtaamasi tilanteet. Voit aina kontrolloida asennettasi sekä sitä, paljonko annat asioille huomiotasi. Keskity ratkaisuihin, älä ongelmiin.

6. Jos joku ei pidä sinusta sellaisena kuin olet, näytä ovea

Älä muuta itseäsi sopiaksesi paremmin muille. Muiden mielipiteisiin mukautuminen on Hankelin mukaan pahinta, mitä voit tehdä urallesi. Älä tuhlaa aikaasi ja energiaasi yrittämällä miellyttää kaikkia muita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja