Mainos

6.12. Parhaat lautapelit

Joulu on perheen yhdessäolon aikaa, ja erinomaista yhteistä tekemistä on pelaaminen. Lautapelit ovat viime vuosina kasvattaneet roimasti suosiotaan ja vaihtoehtoja löytyy niiin lastenpeleihin kuin koko perheen peleihinkin.

Lautapelit.fi -pelikaupan Linda Bremer suositteli pukinkonttiin seitsemää erilaista peliä:

 • Lastenpeleistä poimintoina: Kummitusportaat, joka on pelikerrasta toiseen viehättävä ja jännittävä peli. Varsin pienikin lapsi osaa pelta, etenkin aikuisen vähän avustamana. Halli Galli on uutuuspeli, joka sopii myös perheen pienemmille jäsenille. Halli Gallissa nopeus on valttia, sillä pisteitä kerää se, jolla on nopeimmaat refleksit Pikkulapsista peliin kuuluvat kellon kilauttelu on hauskaa, ja aikuinen voi sopivasti hidastella tarpeen tullen. Peli ei vaadi paristoja.
 • Perhepeleissä on kaksi suosikkia, joita on koko perheen mukava pelata yhdessä. Pelit vaativat hieman päättelyä ja taktikointia, mutta kouluikäinenkin selviää näistä jo ihan hyvin. Menolippu-pelissä on vaihtoehtoina kolme eri karttapohjaa, klassinen Pohjois-Amerikka, Eurooppa, ja tämän joulun uutuutena Pohjoismaat. Menolippu on valittu vuoden peliksi vuonna 2005. Carcassonne eli linnanrakentelupelion valittu myös vuoden peliksi julkaisuvuonnaan. Peliharrastaja voi keräillä Carcassonneen myös erilaisia lisäosia. Peruspelistä riittää kuitenkin iloa moneen pelikertaan.
 • Katamino on ikäänkuin vaakatasossa tapahtuva Tetris. Peli on periaatteessa yksinpeli, mutta sitä voi pelata myös yhdessä. Isohkot puiset palikat sopivat pieniinkiin käsiin, ja pohdittavaa palikoiden asettelussa on myös aikuiselle.
 • Aikuisten pelien ykkössuosikit tänä vuonna ovat vuoden peliksikin valittu Thurn und Taxis, jossa rakennellaan postireittejä Baijerin ympäristöön. Thurn und Taxis sopii niin satunnaiselle pelaajalle kuin peliharrastajallekin. Portobello Market -pelissä rakennellaan myyntikojuja markkinoille. Peli on palkittu tänä vuonna Ruotsissa vuoden pelinä, ja Suomessakin se ylsi kilpailun finaaliin. Portobello Marketin etu muihin saman kategorian peleihin on sen nopeus, eli jos haluat viihdyttävän, mutta aika nopeasti pelattavan aikuisporukan peli, on portobello Market hyvä vaihtoehto.
Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.