Mainos

50 ruumista yhä Air Francen hylyssä - turman syy selviää vasta 2012?

Air Francen turmakoneen ohjaamon keskusteluja sisltävä musta laatikko tuotiin lehdistön eteen 12.5.2011.

Tutkijoiden mukaan vuoden 2009 Air France -matkustajakoneturman syitä selvittävä raportti valmistuu aikaisintaan ensi vuoden alussa.

Koneen molemmat mustat laatikot on löydetty, mutta niiden purkaminen voi viedä aikaa. Toinen mustan laatikon tallenteista sisältää ohjaamossa käydyt keskustelut ennen onnettomuutta, toinen laatikoista puolestaan sisältää tietoja muun muassa koneen nopeudesta ja korkeudesta ennen kohtalokasta mereen syöksyä 1.6.2009.

- Toivomme, että kykenemme purkamaan mustien laatikoiden tallenteet, mutta en voi vielä luvata, että se onnistuu, totesi tutkimuksia johtavan BEA-viraston johtaja Paul Troadec lehdistötilaisuudessa.

Troadecin mukaan laatikoiden tallenteet kopioidaan ja annetaan onnettomuustutkijoille sekä Ranskan syyttäjäviranomaisille. Kaikkien purettujen tietojen yhdistäminen ja turman lopullisen syyn selvittäminen saattaa Troadecin arvion mukaan kestää useita kuukausia.

Air France -yhtiön historian pahimman onnettomuuden syyksi on epäilty muun muassa viallisia nopeusmittareita. Ranskalainen syvänmeren tutkimusalus ei ole toistaiseksi onnistunut löytämään mittareita merestä.

Atlantin pohjalla makaavan koneen matkustamon osasta on onnistuttu nostamaan ylös tähän mennessä kaksi ruumista. Tutkijoiden mukaan matkustamossa vielä noin 50 ruumista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.