Aku Partanen loistavassa vauhdissa - taistelee 50 kilometrin kävelyn olympiamitalista!

Veli-Matti ”Aku” Partanen on mitalitaistelussa Tokion olympialaisten 50 kilometrin kilpakävelyssä, kun jäljellä on 10 kilometriä.

Sapporossa käveltävä 50 kilometrin kilpailu on jäähyväiset raastavalle kisalle, sillä kuninkuusmatka poistuu olympiaohjelmasta. Kilpailussa kävellään kahden kilometrin kierrosta.

Kärkiryhmässä rauhallisen varmasti kävellyt Partanen tuli 25 kilometrin väliaikapisteelle koko porukan keulilla. Kärkiryhmässä oli kisan puolivälissä 22 miestä.

Puolan Dawid Tomala piti muut kärkimiehet hereillä kokeilemalla pientä irtiottoa useampaan otteeseen matkan aikana. 32 kilometriin tultaessa Tomala oli nykäissyt 50 sekunnin eron jahtaajiin.

40 kilometriin tultaessa Tomala oli jo lähes kolme minuuttia karussa, mutta muusta kärkiryhmästä alkoi pyrkiä eroon kuusi miestä mitalitaisteluun, Partanen yhtenä heistä.

Suomalainen taistelee siis parhaillaan olympiamitalista.

Muista suomalaisista Aleksi Ojala joutui antamaan tasoitusta vessakäynnillä. Hän oli 35 kilometrin väliajoissa sijalla 41. Neljättä kertaa olympialaisissa kävelevä Jarkko Kinnunen oli samassa väliajassa 35:ntena.

Lue myös:

    Uusimmat