5 salaisuutta maailmalta – nämä rasvanpolttoniksit toimivat!

Suomalaisten rasvanpolttonikseihin kuuluvat tällä hetkellä ainakin hiilihydraattien vähentäminen sekä suomalaisten superruokien kuten mustikoiden syöminen. Mutta millä nikseillä rasvaa poltetaan muissa maissa?

1. Espanja: Hitaasti syöminen

Suomalaiset tuppaavat usein hotkimaan ruokansa kiiressä, mutta Espanjassa ruoan hitaasti syöminen on kaiken a ja o. Kun ruoan syö hitaasti, ehtivät aivot myös ymmärtää, milloin vatsa on kylläinen. Espanjassa ruoan tarkoitus ei myöskään ole vain täyttää vatsaa. Ruokailu on sosiaalinen tapahtuma ja mitä mainioin tilaisuus syödä rauhallisesti vaikkapa tapaksia. Rhode Islandin yliopiston tutkimusten mukaan hitaasti syövillä ihmisillä on alhaisempi painoindeksi.

2. Italia: Laatu korvaa määrän

Italialaiset eivät arvosta ylitsepursuavia buffetpöytiä. Italialaisille laatu on kaikki kaikessa ja ruoka valmistetaan tuoreista raaka-aineista. Teollinen ruoka onkin usein epäterveellisempää ja siksipä tuoreen ja luonnollisen ruoan syönti onkin oiva rasvanpolttoniksi

3. Kreikka: Välimeren ruokavalio

Kreikassa ja muissa Välimeren maissa käytetään runsaasti vihanneksia ruoanlaitossa. Lautasella näkyvät myös terveelliset rasvat ja täysjyvä.

4. Latinalainen Amerikka: Sesonki- ja lähiruoka

Latinalaisessa Amerikassa arvostetaan sesongin tuoreita aineksia. Kesän raaka-aineita ei siis kannata ostaa talvella, sillä ne sisältävät mitä luultavimmin vähemmän ravinteita, maistuvat tylsemmiltä ja ovat kaiken lisäksi kalliimpia. Latinalaisessa Amerikassa arvostetaan myös lähellä tuotettua ruokaa, sillä sen uskotaan olevan ravitsemuksellisesti terveellisempää.

5. Ranska: Ei ruokaa tv:n äärellä

Monet suomalaiset ovat tottuneet syömään tv:n äärellä, mutta ranskalaiset arvostavat ruokailuhetkeä enemmän. Tutkimusten mukaan television edessä syöminen lisääkin syödyn ruoan määrää jopa 71 prosentilla. Ranskalaiset myös suunnittelevat ruokansa etukäteen, mikä estää turhien kaloreiden popsimisen.

Lähde: Eatthis

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja