5 maailman vaarallisinta dieettiä – näitä asiantuntijat eivät suosittele!

Iso-Britannian ravitsemusterapeuttien yhdistys on huolissaan hurjasta trendistä: rikkaiden ja kuuluisien noudattamat rajut nälkäkuurit ovat yhä sairaalloisempia. Näitä ei kannata kokeilla uudenvuoden pikadieetteinä, sillä seuraukset voivat olla erittäin vaarallisia terveydelle.

Alla olevat laihdutuskuurit voivat olla kuuluisia, eivätkä ainakaan hyvin ominaisuuksiensa vuoksi. Monet julkisuuden henkilöt ovat kuihduttaneet itseään kyseisillä kuureilla, ja asiantuntijat varoittelevatkin ihmisiä niiden kammottavista vaaroista. Laihuuteen ei ole nopeaa oikotietä, vaan kyseessä tulisi olla pysyvä elämänmuutos. Näistä dieeteistä asiantuntijat varoittavat:

KEN – ketogeeninen enteraalinen dieetti

Miten toimii: "Potilaan" vatsaan syötetään nenämahaletkun kautta nestämäistä proteiinia ja ravinteita kymmenen päivän ajan. Sähköpumppu pumppaa seosta sisuksiin kaksi litraa vuorokautta kohden. Pumpun voi irrottaa korkeintaan tunniksi päivässä. Kun keho nälkiintyy, se alkaa käyttää omaa rasvaa energiana. Dieetin on kerrottu olevan suosiossa mallien keskuudessa.
Mitä tekee: On ylipäänsä shokeeraavaa, että ihmiset turvautuvat nenämahaletkuihin laihtuakseen. Koska dieetti ei sisällä ollenkaan kuitua, potilas joutuu syömään laksatiivejä pystyäkseen tekemään tarpeensa.

Alkoreksia

Miten toimii: Dieettiä noudattavan henkilön on tarkkailtava ruoan kalorimääriä pitkin viikkoa, jotta he voisivat juoda humalahakuisesti ja nauttia suurimman osan kaloreista alkoholina. Dieetti sallii viikoittaisen 10 500 kalorin saannin alkoholista, mikä tarkoittaisi 45 oluttuopillista tai 131 lasia punaviiniä viikossa.
Mitä tekee: Et saa alkoholista tarvitsemiasi vitamiineja etkä liioin ravinteita. Pahimmillaan tämä dieetti saattaa johtaa alkoholimyrkytykseen tai jopa kuolemaan.

Kuuden viikon OMG-dieetti

Miten toimii: Aamupalaksi musta kahvi huiviin, sen jälkeen kuntoilemaan. Tämän jälkeen pitäisi olla syömättä ainakin kolme tuntia, jotta elimistö polttaisi varastoitua rasvaa pysyäkseen lämpimänä. Myös jääkylmässä suihkussa tai kylvyssä käyminen on suositeltavaa, eikä hedelmiä saa syödä laisinkaan. Ainoana ravinnonlähteenä tällä dieetillä toimii proteiini.
Mitä tekee: Äärimmäinen dieetti voi johtaa huonoihin lopputuloksiin, se voi laukaista hallitsemattoman mässäilyhimon ja tehdä olosta hyvin kurjan. Aamiainen ei ole suotta päivän tärkein ateria, se pitäisi muistaa painoa pudottaessakin.

Dukanin dieetti

Miten toimii: Nelivaiheinen dieetti alkaa kymmenpäiväisellä hiilihydraatittomalla ja proteiinia sisältävällä jaksolla. Tätä dieettiä noudatetaan myös mallien, laulajien ja jopa kuninkaallisten keskuudessa.
Mitä tekee: Tästä dieetistä on tehty hyvin vähän tutkimuksia, mutta ketään ei pitäisi rohkaista jättämään tärkeitä ravinteita pois ruokavaliostaan, sillä se vaikuttaa negatiivisesti muun muassa ruoansulatukseen ja yleisiin energiatasoihin. Pitkällä aikavälillä dieetti voi aiheuttaa osteoporoosia, pahanhajuista hengitystä sekä munuaisvaurioita.

Tiputusdieetti

Miten toimii: B- ja C-vitamiinista, kalsiumista ja magnesiumista sekoitettu "cocktail" otetaan suonensisäisen tiputuksen avulla, ja dieetin on väitetty antavan lisäenergiaa loppuunpalaneille ihmisille. Suosittu Hollywoodissa.
Mitä tekee: Todennäköisiä haittavaikutuksia ovat huimaus, heikentynyt vastustuskyky, verisuonten tulehtuminen sekä anafylaktinen shokki, vakava yliherkkyysreaktio, joka on hengenvaarallinen tila.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja