Mainos

5 asiaa, joita on turha odottaa narsistiselta ihmiseltä

On olemassa tiettyjä asioita, joita narsistisilta ihmisiltä ei kannata odottaa.

Narsistiset henkilöt tunnistaa yleensä siitä, että he ajattelevat vain itseään, ja heidän käytöksessään korostuu itsekeskeisyys, huomionkipeys ja tarve tulla ihailluksi.

Jokainen meistä tuntee vähintään yhden itsekkään ja itserakkaan ihmisen, mutta mistä tietää, milloin henkilön käytös alkaa täyttää narsismin kriteerit?

Jos seuraavat kohdat tuntuvat tutuilta, saatat olla tekemisissä narsistisen henkilön kanssa. 

1. Älä koskaan odota empatiaa tai myötätuntoa

Vaikka itse käyttäytyisit narsistista henkilöä kohtaan kuinka myötätuntoisesti tahansa, älä odota heiltä vastakaikua. Jos jokin asia tai aihe ei kosketa narsistia, se ei kiinnosta häntä lainkaan.

Vaikka sinulle tapahtuisi elämässäsi kuinka surullisia tapahtumia tahansa, narsistit eivät välitä, vaan he saattavat jopa vältellä sinua siihen asti, kunnes tilanne on ohi. 

2. Älä koskaan odota hänen kuuntelevan

Narsistit eivät ole kovinkaan hyviä kuuntelemaan toisten ongelmia. He saattavat kuunnella sinua silloin, kun he tarvitsevat sinulta jotain tai haluavat käyttää hyväksi heikkouttasi.

He saattavat myös esittää kuuntelevansa, mutta jos aihe ei kosketa heitä, narsistit eivät kiinnitä keskusteluun kovinkaan paljon huomiota.

3. Älä odota saavasi mitään ilmaiseksi

Jos narsisti tekee sinulle palveluksen, hän haluaa siitä palkkion tai vastapalveluksen mahdollisimman nopeasti. Tulevaisuudessa saatat myös kuulla useampaankin otteeseen, mitä kaikkea hän on muiden eteen tehnyt. Älä siis odota, että henkilö tekisi puolestasi mitään hyvää hyvyyttään.

4. Älä koskaan odota anteeksipyyntöä

Narsisti ei tee virheitä. Jos jokin asia menee pieleen, se ei ole hänen vikansa. Heiltä ei kannata odottaa anteeksipyyntöä tai virheiden myöntämistä, sillä he ovat täydellisiä, ja sinä olet se, joka on ymmärtänyt tilanteen väärin.

Narsistien käytös voidaan tulkita myös kiusaamiseksi, sillä heille ei tuota vaikeuksia satuttaa sinua sanoillaan.

5. Älä koskaan odota kiitollisuutta

Narsistinen henkilö ei koskaan muistuta niistä asioista, joita olet tehnyt hänen eteensä, mutta hän jaksaa muistuttaa kyllä niistä asioista, joita et ole tehnyt hänen eteensä.

He keskittyvät pelkästään negatiivisiin puoliin ja unohtavat hetkessä kaikki elämän hyvät hetket. Älä siis odota heiltä kiitollisuutta… koskaan.

Artikkelia päivitetty 6.6.2018 klo 16.10.

***

Eikö työkaverisi tahdo millään ymmärtää, että hän on loukannut sinua? Katso videolta selitys siihen, mistä tällainen käytös voi johtua. 

0:49

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.