Mainos

48-vuotias skeittilegenda Tony Hawk MTV Uutisille: En ole ajatellut lopettaa

2:05

Yhdysvaltalainen Tony Hawk on yksi kaikkien aikojen tunnetuimpia rullalautailijoita mutta nykyään myös erittäin menestyvä liikemies.

Hawk sanoo MTV Uutisten erikoishaastattelussa, että skeittauksessa opittu itseluottamus ja päämäärätietoisuus ovat olleet hyvä oppi myös bisnesuralle.

Tony Hawk oli yliaktiivinen lapsi, jonka energia kanavoitui lopulta rullalautailuun. Vanhemmat tukivat pojan harrastusta ja kehitys oli huimaa.

Hawk aloitti ammattilaisena jo 14-vuotiaana, pian hän oli yksi maailman parhaista skeittareista.

– Skeittaus oli kuin tyhjä kangas, ja temput olivat tarjolla keksittäväksi. Se oli myös erittäin "cool" yhteisö ihmisiä hyvin erilaisista taustoista. Tunsin välittömästi yhteenkuuluvuutta ja rakastin skeittauksen jatkuvaa kehitystä, Hawk kuvaa uransa alkua MTV Uutisille.

Hawk pitää itseään edelleen ennen kaikkea skeittarina, vaikka hän on myös erittäin menestynyt liikemies. Hawkin omaisuudeksi on arvioitu reilusti yli sata miljoonaa dollaria.

Hawkilla on muun muassa oma vaatemallisto ja skeittimerkki, lisäksi hänen nimeään kantava videopelisarja Tony Hawk Pro Skater on myynyt vuosien varrella jo 1,4 miljardin dollarin edestä.

Hawkin mukaan rullalautailu on antanut hyvän pohjan myös bisnesuralle.

– Opin nuorena paljon itseeni uskomisesta ja tavoitteiden asettamisesta, ja minulla oli tietty itseluottamus sen suhteen mitä olin tekemässä. Tämän olen siirtänyt myös bisnekseen, mutta en ajattele että ne ovat täysin samoja asioita. Skeittauksessa ja bisneksessä on erilaiset riskit, mutta ehdottomasti molemmissa on halu tulla paremmaksi siinä mitä teet.

Tony Hawk puhuu huomenna Helsingissä Nordic Business Forumissa. Hän neuvoo yrittäjiä uskomaan omiin ideoihinsa.

– Paras neuvoni bisneksessä menestymiseen on se, että omalle alkuperäiselle idealla pitää olla uskollinen. Menestyksen tai minkään ulkopuolisen vaikutuksen ei saa antaa muuttaa sitä, muuten brändistäsi tulee pian sellainen joka ei ollut alun perin tarkoitus.

Hawk oli vuonna 1999 ensimmäinen skeittari, joka onnistui niin sanotussa "ysisatasessa" eli tempussa, jossa pyöritään 2,5 kierrosta ympäri ja laskeudutaan onnistuneesti.

Sama temppu onnistui Hawkilta 48-vuotiaana vielä tänä kesänä, eikä rullalautailun legenda ole lopettamassa vähään aikaan.

– En ole koskaan asettanut itselleni rajoja sen suhteen mitä voin tehdä tai missä iässä pitäisi lopettaa. En voi ajatella tekeväni mitään muuta elääkseni. Se tosiasia, että voin edelleen skeitata ja elätän sillä myös perheeni, on uskomaton ja todeksi tullut unelma, Tony Hawk sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.