Mainos

45 minuuttia: Lomaosakkeen ostajat joutuneet pettymään karvaasti

Monet suuren Holiday Club -ketjun asiakkaat kertovat pettyneensä pahasti, kun heidän hankkimansa viikkolomaosakkeen jälleenmyyntiarvo on selvinnyt.

45 minuuttia -ohjelma puhui lukuisten asiakkaiden kanssa, jotka olivat ostaneet lomaosakkeen viimeisen kymmenen vuoden aikana ja haluaisivat nyt eroon siitä.

Heidän mukaansa jälleenmyynnin todellisuudesta ei ole kerrottu kaupanteon yhteydessä.

Aiheesta laajemmin tänään MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa kello 20.

- Muistan hyvin, kun meille sanottiin lomaosakkeen olevan verrattavissa mihin tahansa osakkeeseen. Myyjä sanoi, että sen arvo ei laske sen enempää kuin muidenkaan vastaavien, kertoo miehensä kanssa osakkeen hankkinut pirkanmaalainen nainen.

Perhe sanoo maksaneensa Katinkullassa sijaitsevasta osakkeestaan noin 13 000 euroa vuonna 2007. Nyt heille annetun arvion mukaan osakkeesta voisi saada Holiday Clubin jälleenmyynnin kautta 6000 euroa. Rahoituksella hankittu osake on vielä osin maksamattakin.

Jälleenmyyntihinta määräytyy Holiday Clubin määrittelemästä listahinnasta, josta yritys veloittaa peräti 40 prosentin välityspalkkion.

Toimitusjohtaja: En suosittele sijoitukseksi

Holiday Clubin toimitusjohtaja Vesa Tengman sanoo, että hän ei ota kantaa yksittäisten myyjien puheisiin.

Tengmanin mukaan osaketta ei kuitenkaan missään nimessä myydä sijoituksena, vaan kyse on panostuksesta omaan lomailuun.

- Kyllä ne ihmiset, jotka käyttävät tuotetta ja ovat omistaneet sen 10-15 vuotta, ovat jo käytön kautta tulevilla säästöillä saaneet pääomansa takaisin. Finanssisijoituksena minä en suosittele tätä.

Tengman myöntää, että jälkimarkkinat eivät vielä toimi riittävän hyvin. Hän vakuuttaa kuitenkin Holiday Clubin jo panostaneen ja aikovan jatkossa panostaa lisää jälleenmyynnin kehittämiseen.

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.