Mainos

45 minuuttia: 90-vuotias rauhoitettiin yöllä pakkasessa

45 minuuttia -ohjelman puhelin on soinut sen jälkeen, kun tuli julki tieto siitä, että teemme juttua vanhusten huonosta kohtelusta hoivakodeissa.

Kerromme tarkemmin yhtä hoitokotia koskeneesta kantelusta, joka on tyypillinen valitus. Asiasta kertoo sosiaalihuollon johtava ylitarkastaja Eija Hynninen-Joensivu Etelä-Suomen aluehallintovirastosta

–Tässä vain on poikkeuksellisen paljon vakavia puutteita. Kantelu on meillä selvittelyn alla, lisää Hynninen-Joensivu.

Eilen illalla 45 minuuttia -ohjelman toimituksessa soi taas puhelin. Syvän ahdistuksen vallassa olleet työntekijät muistelivat muutama vuosi sitten "hoivakodin johtajalle tyypillistä huumoria".

– Hoivakodin johtaja kehuskeli aamuraportillaan hoitajille, miten hän oli onnistunut lopulta rauhoittamaan 90-vuotiaan vanhuksen. Johtaja kertoi vieneensä metelöivän vanhuksen yöllä pakkaseen ja saaneensa hänet hiljaiseksi nopeasti ja helpolla, toteavat vieläkin järkyttyneet hoivakodin työntekijät.

– Kyseinen vanhus ei sietänyt johtajaa, joten johtaja oikein ylpeili sillä, miten hän oli onnistunut viimein rauhoittamaan asukkaan, lisäävät työntekijät.

"Kyllä se takaisin tulee, kun alkaa paleltaa"

45 minuuttia -ohjelman saamien tietojen mukaan samaisen johtajan usko pakkasen rauhoittavaan voimaan on vielä käytössä.

– Eräs hoivakodin asukas karkasi ulos viime talvena. Yksin töitä tehnyt hoitaja soitti hädissään johtajaa avuksi. Johtajan neuvo oli, että antaa vaan mylviä ja huutaa pakkasessa niin kauan kuin haluaa. Kyllä se takaisin tulee, kun alkaa paleltaa, kertovat hämmentyneet hoivakodin työntekijät johtajan sanoneen.

Toivomme, että kerrotte kokemuksistanne hoivakodeista niin omaisten, vanhusten kuin hoitajienkin näkökulmasta. Kokemuksesi voit lähettäätästä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.