4-vuotias Alisa on suojassa tehtaassa, jota Venäjän armeija pommittaa – koskettava video bunkkerin syvyyksistä: "Haluan mennä kotiin"

Azovstalin terästehdasalueella suojaa etsii lapsia, naisia ja vanhuksia. 4-vuotias Alisa on yksi heistä.

Mariupolissa sijaitseva tehdasalue on ollut Venäjän jatkuvan pommituksen kohteena. Vladimir Putin kertoi tänään yhdessä puolustusministeri Sergei Shoigun kanssa suorassa televisiolähetyksessä kuitenkin peruvansa hyökkäys terästehtaaseen. Sen sijaan alue tulee saartaa Putinin mukaan niin, "ettei kärpänenkään pääse pakoon."

Azovstalin terästehdas on yksi Euroopan suurimmista, ja se levittäytyy yli 11 neliökilometrin alueelle. Terästehtaassa ja sen alaisessa tunneliverkostossa on suojassa arviolta 1000 siviiliä.


Alisa, 4, on piileskellyt bunkkerissa yli kuukauden 

4-vuotias Alisa on ollut piilossa terästehtaan alla sijaitsevassa bunkkerissa äitinsä kanssa yli kuukauden. Tytön äiti on monen muun siviilin tapaan auttamassa sotilaita lääkitsemistarpeissa. 

Alisan päivät kuluvat bunkkerissa kirjoja lueskellen ja kysymyksiä kysellen. Yhteen kysymykseen Alisa kuitenkin haluaa herkeämättä vastauksen: milloin täältä pääsee kotiin?

– Haluan, että minut evakuoidaan, vastaa Alisa kysymykseen siitä, mitä hän haluaisi.

– Haluan päästä takaisin kotiin ja nähdä mummoni.

Alisan kaltaisessa tilanteessa on pelkästään Mariupolissa satoja lapsia. Azovstalin terästehtaassa piileskelee etenkin naisia, lapsia ja vanhuksia.

Alueella on myös paljon Ukrainan armeijan sotilaita, joita Venäjä on vaatinut laskemaan aseensa.

Alisan Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshtshukin mukaan alueella on noin 500 haavoittunutta sotilasta. 

Yläpuolelta löytyvältä videolta pääset kurkistamaan, minkälaista elämää tehdasalueen bunkkerissa eletään. 

Video: KameraOne

Lue myös:

    Uusimmat