Putin on perunut rynnäkön Mariupolin terästehdasalueelle – määräsi saarron, josta "edes kärpänen ei pääse karkuun"

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu väittää maan armeijan valloittaneensa pitkään piiritetyn ja raskaita taisteluita nähneen Mariupolin satamakaupungin Azovstalin terästehdasaluetta lukuun ottamatta. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Samaan aikaan Venäjän presidentti Vladimir Putin totesi televisioidussa tapaamisessa, että hän on perunut määräyksen rynnäköidä Mariupolin terästehdasalueelle, jonne viimeinen merkittävä keskittymä ukrainalaisjoukkoja on linnoittautunut.

Putinin mukaan ei ole mitään syytä "kiivetä katakombeihin ja ryömiä maan alla", jotta Azovstalin alue saataisiin vallattua.

Sen sijaan Putin on ohjeistanut Venäjän armeijaa saartamaan teollisuusalueen niin tiiviisti, että "edes kärpänen ei pääse karkuun".

Putinin mukaan teollisuusalueen vyöryttäminen olisi epäkäytännöllistä. Alueella arvioidaan olevan noin 2000 ukrainalaissotilasta.

Ukraina vaatii humanitaarista käytävää

Ukrainan varapääministeri Iryna Vereshtshuk vetoaa Telegramissa humanitaarisen käytävän avaamiseksi Azovstalista siviilien ja haavoittuneiden evakuoimiseksi.

–  Vaadimme Venäjältä välittömästi humanitaarista käytävää Azovstalista. Siellä on nyt noin 1000 siviiliä ja 500 haavoittunutta sotilasta. Heidät on siirrettävä Azovstalista tänään, Vereshtshuk vaati.

Varapääministeri kehotti kansainvälistä yhteisöä ja sen johtajia keskittymään tänään Azovstalin auttamiseen. Hänen mukaansa nyt on keskeinen hetki humanitaarisen avun kannalta.

Tämä on Ukrainan viimeinen linnake Mariupolissa – terästehtaassa piileskelee yli tuhat siviiliä:"Lapset eivät saa auringonpaistetta" 2:05
Tämä on Ukrainan viimeinen linnake Mariupolissa – terästehtaassa piileskelee yli tuhat siviiliä: "Lapset eivät saa auringonpaistetta"

Lue myös:

    Uusimmat