4.9. Kasviskaalikääryleet ja appelsiini-lantturaaste

Kasviskaalikääryleet

  • 1 iso valkokaali
  • 100 g vihreitä pakastepapuja
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni purjo
  • 1 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • pari tippaa tabascoa
  • tilkka öljyä

Koverra veitsellä kaalin kantaa pois. Keitä kaalinpäätä kokonaisena kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Kuori lehtiä varovasti irti niin, että ne irtoavat kokonaisina. Hienonna kaalin sydän eli pienimmät lehdet kulhoon. Suikaloi porkkana ja purjo. Kuullota suikaleet pehmeiksi öljytilkassa ja lisää hienonnetut vihreät pavut. Mausta seos hyvin suolalla, pippurilla, rakuunalla ja tabscolla.

Lusikoi täytettä kaalin lehdelle, käännä reunat täytteen päälle ja rullaa sitten tiukaksi kääryleeksi. Lado kaalikääryleet vuokaan vierekkäin. Valuta kääryleiden päälle siirappia ja aseta halutessasi päälle muutama voinokare. Kaada vuoan pohjalle vielä 1-2 dl vettä. Paista 170 asteessa noin 40-50 minuuttia. Voit valella kääryleitä vuokaan syntyvällä liemellä paiston aikana. Kokeile kypsyyttä pistämällä terävällä veitsellä tai haarukalla kääryleen läpi. Kun kääryle on kokonaan pehmeä, se on kypsä.

Appelsiini-lantturaaste

  • 1 pieni lanttu
  • 1 appelsiini
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl ruokosokeria
  • suolaa

Raasta kuorittu lanttu kulhoon ja lohko appelsiinista sen hedelmäliha irti. Paloittele appelsiini raasteen joukkoon ja lisää muut raaka-aineet. Sekoita hyvin ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat