4.7. Sei grillattuna ja savustettuna

Seipihvit

  • 500 g seifileetä
  • 1 pkt pekonia
  • suolaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1 etikkapunajuuri
  • tilliä
  • parsakaalia
  • uusia perunoita

Sulata seifileet ja leikkaa ne noin kahdeksan sentin paloiksi. Mausta kala miedosti suolalla ja kietaise jokainen pala pekoniviipaleen sisään. Grillaa kalapihvit ritilän päällä kypsiksi. Leikkaa punajuuri aivan pikku kuutioiksi ja sekoita kermaviiliin. Leikkaa mukaan myös reilusti tilliä. Tarjoa lisäksi vielä keitettyjä uusia perunoita ja höyrytettyä parsakaalia.

Savustettu sei ja yrttisalaatti

  • 1 pakastesei
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pippurisekoitusta
  • suolaa
  • tilliä
  • rucolaa
  • persiljaa
  • basilikaa
  • ½ sitruunan mehu
  • oliiviöljyä
  • rieskaa

Ripottele jäisen sein pinnalle suolaa ja anna sen hiukan sulattaa kalaa. Ripottele päälle sitten pippurisekoitusta (esim. musta-, viher- ja rosépippuria) ja leikattua valkosipulia. Anna maustua tovin ja nosta sitten savustuslaatikkoon foliopalan päällä ja savusta parisenkymmentä minuuttia.

Nosta savustuspönttö pois tulelta ja anna vielä vetäytyä muutama minuutti. Tarjoa yrttisalaattia savukalan ja rieskan kanssa. Revi reilusti erilaisia yrttejä kulhoon ja purista niiden päälle aavistus sitruunan mehua. Pirskauta päälle myös oliiviöljyä ja sekoita. Rieskasta tulee kuin uudelleensyntynyttä jos sen lämmittää nopeasti grillissä.

Reseptit: Sami Garam
Kuvat: Tanja Kallio

Lue myös:

    Uusimmat