4.6.2003 Kaali-makkaravokki, helppo makkarakastike ja makkara-papupata

Helppoja ja nopeita mökkiruokia syntyy erimakuisista makkaroista, nopeasti kypsyvistä kasviksista, pakaste- ja tölkkikasviksista ja valmiskastikkeista. Myös kuivatut tuotteet ovat helppoja ja mukavai käyttää ja säilyttää.

Kaali-makkaravokki

1 varhaiskaali
1 rkl öljyä
2-3 nippusipulia
1 pss (500 g) pakastevokkivihanneksia
300-400 g voimakkaasti maustettua makkaraa
1-4 rkl sweetchili-, chili- tai muuta mauste/grillauskastiketta
tilkka vettä
pippuria, yrttisuolaa

1. Huuhdo kaali ja poista tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaali ja poista kova kanta. Leikkaa kaali viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Kuumenna öljy vokissa ja kuullota kaalia hetken aikaa kunnes se menee vähän kasaan. Tai nosta kaalinpalat kulhoon, pirskota päälle pikkuisen vettä ja kypsennä hetki mikrossa eli kunnes kaali on mennyt kasaan.
2. Leikkaa sipulin vaalea osa viipaleiksi ja lisää ne ja pakastevihannekset vokkiin. Kääntele kasviksia hetken aikaa vokissa ja lisää joukkoon tilkka vettä. Anna kypsyä 5-8 minuuttia kasvissekoituksesta riippuen.
3. Leikkaa silläaikaa makkara suikaleiksi tai viipaleiksi ja paahda pannulla. Lisää ne ja pieneksi silputut sipulin varret vokkiin ja mausta yrttisuolalla, pippurilla ja haluamallasi maustekastikkeella. Kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa seuraksi leipää. Mökillä ruuan voi valmistaa kätevästi muurinpohjapannulle. Maustekastikkeen jokainen voi lisätä joukkoon vasta lautasellaan. Varsinkin makeat kastikkeet palavat helposti muurinpohjapannuun kiinni.

Helppo makkarakastike

400-500 g lenkkiä tai mausteista makkaraa
1-2 tlk valmiskastiketta esim. Poutun ruskeaa tai pastakastiketta tai Portin kastikepohjaa
vähän vettä
mausteita tai yrttejä

1. Leikkaa makkara kuutioiksi ja paahda pannulla. Lisää joukkoon valmiskastike ja vähän vettä ja anna hautua jonkin aikaa. Mausta mielesi mukaan. Tarjoa lisukkeeksi muusia (jauheesta), tomaattia, kurkkua tai muita kasviksia.

Makkara-papupata

300-500 g makkaraa
1 sipuli
1-2 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa tai vedessä
1-2 pss pakastejuureksia tai -kasviksia
tilkka vettä tai kasvis/lihalientä
mausteita ja/tai yrttejä

1. Viipaloi makkara ja silppua sipuli.
2. Paahda kummatkin pannulla yhdessä tai erikseen pannun koosta riippuen.
3. Lisää joukkoon pavut tomaattikastikkeessan tai veteen säilötyt pavut valutettuina. Lisää mukaan kasvikset ja vähän vettä ja mausta. Anna hautua kasvisten kypsymisen vaativan ajan. Tarkista maku. Tarjoa lisukkeeksi ruisleipää. Voit käyttää ruokaan myös liotettua hernerouhetta.


Lue myös:

    Uusimmat