4.4.2002 Menu 1970-luvun tyyliin

Katkaravuilla täytetyt avokadon puolikkaat
---
Uunikirjolohi, keitetyt perunat, vihreät herneet
---
Appelsiiniriisi

Katkaravuilla täytetyt avokadon puolikkaat

2 kypsää avokadoa
sitruunamehua
100-200 g kuorittuja katkarapuja

kastike:

1 dl kermaviiliä
vähän majoneesia
ketsuppia maun mukaan

1. Halkaise avokadot ja poista kivi. Leikkaa avokadosta pieni pala pois niin se pysyy lautasella paremmin. Purista päälle vähän sitruunamehua.
2. Mausta kermaviili majoneesilla ja ketsupilla.
3. Täytä kolo katkaravuilla ja valuta päälle vähän kastiketta.
4. Koristele tillillä ja sitruunaviipaleella.

Uunikirjolohi

1 kirjolohi
sitruunaa
suolaa, valkopippuria
tilliä
korppujauhoja
juustoraastetta
1-2 dl kermaa
1. Pyyhi kala talouspaperilla ja mausta se sisä- ja ulkopuolelta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
2. Nosta kala voideltuun vuokaan ja täytä vatsa tillillä (tuoreella tai pakastetulla).
3. Ripottele pintaan korppujauhoja ja juustoraastetta ja kaada kerma vuokaan.
4. Kypsennä 200 asteessa 30-40 min.
5. Tarjoa kala keitettyjen perunoidne tai muusin ja pakasteherneiden kera.

Appelsiiniriisi

1 dl (pitkäjyväistä) riisiä, vettä, ripaus suolaa
2-3 (kylmää) appelsiinia
2 dl kuohukermaa
3-4 rkl sokeria ja/tai fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria

1. Pese appelsiini hyvin ja raasta yhdestä appelsiinista kuorta. Lisää riisin joukkoon.
2. Kuori appelsiinit ja leikkaa ne kuutioiksi.
3. Kaada applesiinikuutiot mehuineen riisien joukkoon .
4. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Yhdistä riisien ja appelsiinien sekaan. Pidä kylmässä ennen tarjoilua.
5. Jaa tarjoilumaljoihin ja koristele muutamalla appelsiinipalalla.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat