Katkaravuilla täytetyt avokadon puolikkaat
---
Uunikirjolohi, keitetyt perunat, vihreät herneet
---
Appelsiiniriisi
Katkaravuilla täytetyt avokadon puolikkaat
2 kypsää avokadoa
sitruunamehua
100-200 g kuorittuja katkarapuja
kastike:
1 dl kermaviiliä
vähän majoneesia
ketsuppia maun mukaan
1. Halkaise avokadot ja poista kivi. Leikkaa avokadosta pieni pala pois niin se pysyy lautasella paremmin. Purista päälle vähän sitruunamehua.
2. Mausta kermaviili majoneesilla ja ketsupilla.
3. Täytä kolo katkaravuilla ja valuta päälle vähän kastiketta.
4. Koristele tillillä ja sitruunaviipaleella.
Uunikirjolohi
1 kirjolohi
sitruunaa
suolaa, valkopippuria
tilliä
korppujauhoja
juustoraastetta
1. Pyyhi kala talouspaperilla ja mausta se sisä- ja ulkopuolelta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. 2. Nosta kala voideltuun vuokaan ja täytä vatsa tillillä (tuoreella tai pakastetulla). 3. Ripottele pintaan korppujauhoja ja juustoraastetta ja kaada kerma vuokaan. 4. Kypsennä 200 asteessa 30-40 min. 5. Tarjoa kala keitettyjen perunoidne tai muusin ja pakasteherneiden kera.