4.3.2004 Jauheliha-currykeitto ja mausteraita sekä Tomaatti-jauhelihakeitto

Jauheliha-currykeitto (4 annosta)

300 g jauhelihaa
2 sipulia
1 pieni kukkakaali
6 perunaa
1 rkl currya
1 l kanalientä tai vettä
persiljaa
suolaa ja pippuria
öljyä tai voita

Ruskista jauheliha pannulla. Kuutioi perunat sekä hienonna sipuli. Paloittele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Kuullota kattilassa voissa tai öljyssä curry, sipuli, peruna ja kukkakaali. Lisää neste ja kiehauta. Lisää jauheliha ja hauduta vielä noin 5 min. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.

Mausteraita

2 dl ranskankermaa
3 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl korianterinsiemeniä
1 tl cayennenpippuria
1 sitruunan mehu sekä kuori raastettuna
suolaa ja sokeria

Jauha seesamin- ja korianterinsiemenet huhmaressa tai maustemyllyssä. Lisää cayennenpippuri ja sitruunan kuori sekä mehu ranskankerman joukkoon. Mausta vielä suolalla ja sokerilla.

Tomaatti-jauhelihakeitto (4 annosta)

300 g jauhelihaa
1 paprika
1 tlk tomaatteja kuorittuina
1 prk säilykemaissia
1 prk tomaattipyreettä (n. 25g)
1 l kanalientä tai vettä
basilikaa
suolaa ja pippuria
rypsiöljyä ruskistamiseen

Ruskista jauheliha öljyssä. Mausta jauheliha suolalla ja pippurilla. Kuullota tomaattipure kattilassa öljytilkassa. Lisää joukkoon kuutioitu paprika, tomaatit, maissi ja jatka kuullottamista hetki. Lisää kanaliemi tai vesi ja jauheliha. Kiehauta keitto ja anna sen hautua hetki. Tarkista maku ja lisää hienonnettu basilika. Tarjoile.

Reseptit: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat