3D-tulostus siirtyi catwalkille: Katso huikeat kuvat muotinäytöksestä

3D-tulostuksen on arveltu mullistavan tavarantuotannon. Nyt 3D-printtausta nähdään myös catwalkeilla. Suunnittelija Iris van Herpen esitteli huikeita asujaan Pariisin muotiviikoilla.

Muoti osaa yllättää aina. Sen todisti Iris Van Herpen Pariisin muotiviikoilla haute couture -mallistollaan. Suunnittelija oli nimittäin käyttänyt luomuksissaan hyväkseen 3D-teknologiaa, jota on hyödynnetty enemmän tavarantuotannossa. 3D-tulostimella on valmistettu esimerkiksi erilaisia työkaluja ja varaosia.

Van Herpen on tehnyt yhteistyötä 3D-firma Materialisen kanssa, jonka myyntijohtaja Sven Hermans pitää työskentelyä muotisuunnittelijan kanssa innostavana.

– Kiitos 3D-tulostuksen, mekot ovat saumattomia ja tehty mittatilaustyönä. 3D-tulostus mahdollistaa sen, mihin mikään muu valmistustapa ei kykene silloin kun monimutkaisia muotoja tarvitsee tehdä nopeasti ja yhtenä kappaleena, Hermans sanoo.

Van Herpenin kokoelma on saanut inspiraationsa villistä luonnosta. Aiemmin Alexander McQueenillä harjoittelijana työskennellyt 29-vuotias nainen on edennyt urallaan upeasti. Hollantilaissuunnittelijan uskomattomia asuja on nähty muun muassa erikoisesta tyylistään tunnetun laulaja Björkin päällä.

Lisää muodista Muodin huipulle -ohjelmassa

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Osittainen lähde: Female First

Kuva: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja