"3D:n katselu kotona kasvaa teräväpiirron vanavedessä"

Teleoperaattori Sonera kertoo, että kolmiulotteisten sisältöjen kotikatselu on kasvussa teräväpiirtolaatuisten ohjelmien vanavedessä.

Sonera kertoo, että teräväpiirtolaatuiset uutuuselokuvat ovat vahvasti mukana Sonera Viihde -palvelun katsotuimpien elokuvien listalla. Katsotuin elokuva viime kuussa oli Hobitti.

3D-leffat eivät ole toistaiseksi päässeet palvelussa aivan kuumimman kärjen tuntumaan. Uutuuselokuva Hotel Transylvanian 3D-versio on kuitenkin noussut palvelussa sijalle 14.

Sonera kertoo, että yhtiön viime vuonna tekemässä Koti ja TV -tutkimuksessa lähes neljäkymmentä prosenttia vastaajista kertoi olevansa kiinnostunut edistyneistä HD- ja 3D-sisällöistä. Kaksitoista prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä jo kyseisiä palveluita aktiivisesti.

Finnpanelin -helmikuussa julkistaman kyselyn mukaan kuusi prosenttia suomalaisista kertoi omistavansa 3D-television.

- Jos puhumme tv-katselutavan murroksesta niin voisimme kohta puhua jo myös laajakaistatelevisiopalveluiden murroksesta. Tv-kokemus on siirtymässä useille päätelaitteille, mutta televisio säilyttää suosionsa kotona juuri esimerkiksi edistyneiden sisältöjen ansiosta, arvioi Soneran kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Jussi Salminen.

Lue myös:

    Uusimmat