30 pehmolelua pääsi yökylään kirjastoon Haminassa: "Lapset olivat huolissaan, saavatko lelut varmasti iltapalaa ja unta ja tulevatko ne toimeen keskenään" – katso ihastuttava video!

1:26
Katso videolta, miltä näytti pehmolelujen yö kirjastossa.

Haminan pääkirjaston pehmolelutempaus onnistui yli odotusten, vaikka osa lapsista olikin etukäteen huolissaan muun muassa siitä, tulevatko pehmolelut keskenään toimeen ja saavatko ne vieraassa paikassa unta.

Haminan pääkirjasto päätyi järjestämään paikallisella lasten kulttuuriviikolla pehmolelujen yön, sillä idea tuntui hauskalta ja järjestäminen oli ilmaista, kertoo vastaava kirjastonhoitaja Laura Korhonen Haminan kirjastopalveluista. 

– Emmimme aluksi hieman, että mitenköhän ihmiset innostuvat. Tänne tuotiin lopulta 30 pehmolelua, mikä yllätti meidät, Korhonen sanoo.

Pehmoleluilla oli paljon puuhaa

Lapset toivat pehmolelut itse eilisen aikana.

– Pienimmät olivat noin 2–3-vuotiaita ja vanhimmat 10-vuotiaita. Lapset olivat huolissaan, että saavatko lelut varmasti iltapalaa, unta ja tulevatko ne toimeen keskenään.

Kirjasto piti lapsia ajan tasalla Facebookissa, jonka kuvissa lelut muun muassa nukkuivat sohvalla, söivät iltapalaa, tutustuivat kirjaston työtehtäviin ja suunnistivat. 

Pehmolelujen yö on monelle kirjastolle tuttu tempaus, Haminassa se järjestettiin ensimmäistä kertaa.

"Tästä tuli kaikille hyvä mieli"

Haminan pääkirjastossa käy keskimäärin 300-400 asiakasta päivässä, tapahtumien aikaan jopa 700–1000 päivässä.

– Järjestämme paljon tapahtumia, mutta tämä oli yksi sellainen, josta tuli kaikille – lapsille, vanhemmille ja työntekijöillekin tosi hyvä mieli. Samalla kirjasto saa positiivista mainosta ja ehkä uusia kävijöitä myös niistä vanhemmista ja perheistä, jotka eivät yleensä kirjastossa käy, Korhonen sanoo.

– Oli myös mukava nähdä, että vaikka lapset käyttävät paljon kännyköitä ja älylaitteita, ovat pehmolelut heille ihan yhtä tärkeitä, kuin ne ovat aina olleet lapsille. Muistan itsekin, miten erityinen oma Sipi-siilini oli minulle pienenä. Tein sille mekot ja uimapuvut, Korhonen muistelee.

Haminan pääkirjaston lastenosaston vastaava oli nähnyt vaivaa, jotta lapsille jäisi mahdollisimman mukava mieli pehmolelujensa luovuttamisesta kirjaston käyttöön.

– Kirjastonhoitaja oli askarrellut itse kaikille 30 lapselle ystävänpäiväkortin, jonka he saivat mukaansa pehmolelut hakiessaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja