30.4.2003 Vappupäivän sillileipä, uppomunat ja marinoitu punasipuli

Vieraana lauantaina Vaasassa valittu Vuoden 2003 kokki Ari Ruoho helsinkiläisravintola Nokasta

Vappupäivän sillileipä 4:lle

4 isoa paahtoleipäviipaletta
voita tai pöytämargariinia
2-4 kpl kevytsuolattuja- tai matjessillifileitä tai esim. sipulisilliä
paloina tilliä ja ruohosipulia

4 munaa
vettä
tilkka etikkaa
n.2 tl suolaa

2 punasipulia
1 rkl viinietikkaa
1 tl sokeria
1/2 -1 dl rypsiöljyä
valkopippuria myllystä

1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Leikkaa kuoritut punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viinietikka, sokeri ja rypsiöljy ja rouhaise sekaan pari kierrosta valkopippuria myllystä. Kaada marinadi sipulirenkaiden päälle, sekoita ja anna marinoitua hetki.
2. Leikkaa leivistä kuoret pois. Paahda leivät ja sipaise rasvalla tai paista leipäpalat pannulla rasvassa molemmin puolin.
3. Leikkaa silli paloiksi.
4. Kuumenna pinnoitetussa paistinpannussa tai laakeassa kasarissa 3-4 cm vettä kiehuvaksi. Lisää joukkoon suola ja etikka ja vedä syrjään levyltä. Riko munat yksitellen pieneen kulhoon tai kauhaan ja valuta varovasti veteen. Anna hyytyä n. 3 min. eli kunnes valkuainen on hyytynyt , mutta keltuainen on edelleen pehmeä. Siirrä tarvittaessa takaisin levylle, mutta älä anna veden kiehua. Nosta munat talouspaperille valumaan.
5. Nosta munat ja sillipalat leiville. Lisää jokaisen leivän päälle marinoitua punasipulia ja silputtua tilliä ja ruohosipulia.


Lue myös:

    Uusimmat