Madeleine McCannin äiti ostaa yhä joululahjan kadonneelle tyttärelleen: "Valitsen aina lahjaksi jotain mistä hän pitäisi"

11 vuotta sitten kadonneen Madeleine McCannin äiti Kate McCann ostaa edelleen joululahjan tyttärelleen. Hän muisteli kolmivuotiaana kadonnutta tytärtään brittilehti Telegraphissa joulun alla.

Kate McCann kertoo muistavansa elävästi viimeisen joulun, jonka perhe vietti Madeleinen kanssa. Kolmivuotias pikkutyttö oli juuri oppinut ensimmäiset joululaulunsa päiväkodissa. Erityisen ihastunut hän oli Dean Martinin kappaleeseen Petteri Punakuonosta.

Tuona vuonna vanhemmat olivat ostaneet Madeleinelle ja hänen nuoremmille kaksossisaruksilleen joululahjaksi leikkikeittiön.

– Muistan Madeleinen ilmeen, kun hän näki lahjan. Hän oli niin innoissaan, että meni heti valmistamaan meille ateriaa. Se oli ihana hetki, McCann kertoo.

– Olen sen jälkeen ostanut hänelle lahjan joka vuosi, mutta keittiölelupaketti oli viimeinen, jonka olen nähnyt hänen avaavan.

Madeleine olisi nyt 14-vuotias

Madeleinelle on ripustettu kaikkina jouluina oma joulusukka sisarusten joulusukkien rinnalle.

– Hän olisi nyt teini-ikäinen, joten yritän aina valita lahjaksi jotain sellaista, mikä olisi sopivaa ja mistä hän nauttisi siitä riippumatta, minkä ikäisenä hän pääsisi lahjat avaamaan.

Madeleinen huone on säilytetty samanlaisena kuin se oli tytön ollessa kolmivuotias. Nyt Madeleine olisi 14.

– Kuten monet muutkin kadonneiden lasten omaiset, mekin olemme säilyttäneet hänen huoneensa ennallaan. Olen tosin varma siitä, että vaaleanpunainen sisustus ei olisi enää hänen makuunsa, McCann pohtii.

"Joulut ovat vaikeaa aikaa"

Kate McCann kertoo, että joulu on hänen perheelleen poikkeuksellisen vaikea juhla.

– Meidän kaltaisillemme perheille, joiden täytyy elää lapsen tai muun sukulaisen katoamisen aiheuttaman tuskan kanssa, joulu voi olla valtavan raskasta aikaa, hän totea Telegraphissa.

– Mutta loppujen lopuksi meillä on myös kaksi muuta lasta, jotka ovat nyt 12-vuotiaita. Myös he ansaitsevat joulun.

Madeleinen etsinnät jatkuvat

Madeleine McCann katosi toukokuussa 2007 ollessaan vanhempiensa ja sisarustensa kanssa lomalla Praia da Luzissa Algarvessa Portugalissa. Madeleine ja hänen kaksivuotiaat sisaruksensa oli jätetty vartioimattomina perheen lomahuoneistoon. Kun vanhemmat palasivat läheisestä ravintolasta, Madeleine oli heidän mukaansa kadonnut.

Vaikka Madeleinea ei ole laajoista etsinnöistä huolimatta löydetty, vanhemmat eivät ole Kate McCannin mukaan luopuneet toivosta. Syyskuussa rikostutkintaan myönnettiin myös uutta lisärahoitusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja