3 vinkkiä: Näin vältät joulustressin

Vaikka joulu on rauhan juhla, kasaantuu useille pyhiksi hurja stressi. Keskittymällä jo etukäteen rauhoittumiseen ja stressin välttämiseen voi joulustressiltä välttyä.

Joululahjojen hankintaa, joulunviettopaikan valintaa, jouluruokalistan suunnittelua – joulunaikaan liittyy paljon järjestelyä, jotka laukaisevat helposti rauhallisen mielentilan sijaan stressin. Keskittymällä rauhoittumiseen voit parhaimmassa tapauksessa välttyä kokonaan joulustressiltä.

1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Sen sijaan, että säntäilisit paikasta toimeen hoitaessasi jouluisia tehtäviä, rauhoitu heti alkuun ja kirjoita itsellesi selkeä lista kaikesta, mitä jouluun mennessä ja jouluna on tehtävä. Kun mieleesi juolahtaa asioita, jotka olet unohtanut, kirjoita ne järjestelmällisesti ylös.

Keskity jo hyvissä ajoin ennen joulua valmistelemaan asioita, jotka voi hoitaa etukäteen. Esimerkiksi joulukoristelun voi aloittaa jo hyvissä ajoin ja leivontaan tarvittavat kuivat tuotteet voi hankkia jo viikkoja etukäteen kaappiin odottamaan.

2. Varaa aikaa rentoutumiselle

Muista varata aikaa joulukiireiden lisäksi myös rentoutumiselle. Jotta oman ajan ja rauhoittumisen merkitys korostuisi, voit kirjoittaa vaikka kalenteriisi ylös hetkiä, jolloin päätät keskittyä vain itseesi – ja tehdä juuri sitä mitä sillä hetkellä haluat.

3. Anna itsellesi armoa

Joulu on rauhan juhla ja jokainen voi itse huolehtia siitä, että omakin olo on jouluna rauhallinen. Tee tietoinen päätös jouluna siitä, ettet murehdi lakanoiden vaihtoa tai tiskivuorta samaan malliin kuin arkena. Päätä antaa itsellesi joululahjaksi armoa täydellisyyden tavoittelusta ja voit huomata olevasi vähemmän stressaantunut.

Lue lisää stressistä:

AVA

Kuva: Shutterstock

Lähde:Elev8

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja