3.5.2004 Uuniperunat kahdella täytteellä

Uuniperunat kahdella täytteellä

Uuniperunat (4 annosta)

  • 8 kpl isoja rosamundaperunoita

Pese perunat ja mausta niiden pinta kevyesti oliiviöljyllä ja suolalla. Kääri perunat folioon ja laita ne uunivuokaan. Kypsennä perunat uunissa 150c. n. 45-60min, riippuen perunoiden koosta.

Tonnikalatäyte (4 annosta)

  • 1 prk tonnikalaa
  • 1 prk ruoanvalmistusjogurttia
  • 1 Granny smith omena
  • 1/2 kurkku
  • tilliä tai ruohosipulia
  • tilkka sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • sokeria

Kuori omena sekä kurkku ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Valuta tonnikala ja yhdistä kaikki ainekset keskenään ja mausta ruohosipulilla, suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

Kasvistäyte (4 annosta)

  • 1 sipuli
  • 1 munakoiso
  • 3 tomaattia kuutioina
  • 1 paprika
  • 1 kesäkurpitsa
  • 3 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1-2 dl ranskankermaa tai kermaviiliä
  • suolaa ja pippuria
  • sokeria
  • öljyä

Kuutioi kaikki vihannekset. Kuumenna tilkka öljyä pannussa ja lisää sipulit. Lisää hetken päästä myös muut vihannekset ja viimeisenä tomaatit. Kypsennä vihannekset ja mausta suolalla, pippurilla sekä ripauksella sokeria. Lisää joukkoon ranskankermaa tai kermaviiliä niin että vihannes muhennos on sopivan paksuista. Kuumenna ja viimeistele basilikalla.

Resepti: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat