280 000 osoitti mieltään dieselin hinnalle Ranskassa: Yksi kuoli ja 400 loukkaantui – satoja mielenosoittajia otettiin kiinni

Ranskassa meneillään mielenilmaus polttoaineiden veronkorotuksia vastaan 1:52

Ranskassa mielenosoitukset polttoaineen kallistumista vastaan jatkuvat myös tänään. Eilen mielenosoittajat valtasivat ja katkaisivat useita teitä ympäri Ranskaa.  Maan sisäministeriö on nyt vahvistanut eilisiin mielenosoituksiin osallistuneen yli 287 000 ihmistä yli 2 000 eri paikassa, kertoo Le Figaro.

Lehden mukaan mielenosoituksissa loukkaantui 409 ihmistä, joista 14 sai vakavia vammoja. Jo eilen uutisoitiin, että yksi ihminen myös kuoli mielenosoituksen yhteydessä Savojissa.

Poliisi otti kiinni yhteensä 282 mielenosoittajaa, joista 157 pidätettiin. Virkavallan edustajista 28 loukkaantui tapahtumien takia. 

Kapina dieselin kallistumista vastaan

Mielenosoitukset johtuvat Ranskan yleisimmän polttoaineen, dieselin, hinnan nousemisesta. Hinta on noussut osin markkinatilanteesta johtuen vuodessa 23 prosenttia.

Lisäksi presidentti Emmanuel Macronin hallituksen polttoaineverojen korotukset kohdistuvat erityisesti dieseliin. Sen osalta veronkorotus on 7,60 senttiä litralta ja bensiinin puolestaan 3,90 senttiä.

Macronin hallitus on ilmoittanut korottavansa veroja lisää ensi vuoden alusta: 6,50 senttiä dieselille ja 2,90 senttiä bensiinille.

Lue myös:

    Uusimmat