26.9. Kanaviilokki

Kanaviilokki

  • 1 kypsä kana
  • 1 l keitinlientä
  • 1,5 dl kermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 tl currya
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tilkka sitruunamehua

Puhdista kanoista lihat suupalan kokoisiksi paloiksi. Kaada liemi ja kerma kattilaan ja anna poreilla hiljalleen. Sekoita vehnäjauho tilkkaan kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi. Kaada suurus ohuena nauhana liemen joukkoon kokoajan sekoittaen. Lisää kastikkeeseen kananpalat sekä curry ja anna hautua 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla, pippurilla ja halutessasi sitruunamehulla tarpeen mukaan. Tarjoa keitetyn riisin ja mustaherukoiden kera.

Sokeroidut mustaherukat

  • 3 dl pakastemustaherukoita
  • 1 rkl sokeria
  • tilkka punaviinietikkaa

Sekoita jäisiin marjoihin sokeri ja etikka. Anna marjojen sulaa ja maustua noin puoli tuntia.

Resepti: Henri Alén /Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat