26.8.2002 Kaalipata kreikkalaisittain, fetatahna, limemarinoidut omenat ja kanelijäätelö

700g kaalia
1 palsternakka
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 paprika
2 rkl öljyä
170 g pekonia
400 g jauhelihaa
2 tl timjamia
mustapippuria
1 tl salviaa
2 rkl hunajaa
4 dl lihalientä
(suolaa)

1. Suikaloi kaali ja palsternakka. Pilko sipuli, valkosipuli ja paprika.
2. Pilko pekoni ja ruskista sitä pannussa niin, että rasva irtoaa. Lisää jauhelihaa joukkoon vähitellen ruskistaen.
3. Lisää pilkotut kasvikset muutamassa erässä. Kuullota kasviksia hetken. Kaada päälle kuuma lihaliemi. Hauduta kannen alla noin puoli tuntia. Tarjoa fetatahnan kanssa.

Fetatahna


150 g fetaa
1 prk kermaviiliä
0,5 dl minttua hienonnettuna
mustapippuria

Murusta feta haarukalla ja sekoita murut kermaviilin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Lisää hienonnettu minttu ja mustapippuria maun mukaan.

Limemarinoidut omenat

4 omenaa
1 dl vettä
1 dl fariinisokeria
1 lime (mehu + kuori)

Kuori omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkodat. Mittaa vesi, fariinisokeri, limen mehu ja raastettu kuori kattilaan. Kiehauta. Kaada kuuma liemi omenanlohkojen päälle. Kääntele omenoita marinadissa. Kypsennä hetki mikroaaltouunissa, jos haluat omenoista pehmeitä. Anna omeoiden maustua kastikkeessa jääkaapissa, jopa yön yli. Tarjoa omenat kanelijäätelön kanssa.

Kanelijäätelö

n. 4 dl vaniljajäätelöä
3 tl kanelia

Laita paloiteltu ja hieman pehmennyt jäätelö sekä kaneli kulhoon. Sekoita tasaiseksi massaksi sähkövatkaimella. Voit valmistaa jäätelön myös sauvasekoittimella tai monitoimikoneen leikkuuterällä.

- Toim. Kaisa Torkkeli ja Sonja Blåberg
> Katso tästä Ihanan aamun ruokaosuus, osa 1

Lue myös:

    Uusimmat