26.7.2004 Timjamimuffinit (6-8 isoa tai 12 pienempää)

  • 2 kananmunaa
  • 0,75 dl öljyä tai
  • juoksevaa margariinia
  • 2,5 dl maitoa
  • noin 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 pieni punainen paprika
  • noin 2 rkl silputtua tuoretta
  • timjamia
  • 0,5 tl suolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaura- tms. leseitä
  • 1 dl auringonkukansiemeniä
  • 1 rkl leivinjauhetta

Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon öljy sekä maito. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja silppua paprika. Sekoita ne timjamin ja suolan kanssa maitoseokseen. Sekoita keskenään jauhot, leseet, siemenet ja leivinjauhe. Sekoita kuivat aineet nopeasti nesteen joukkoon, Maista taikinaa ja lisää tarvittaessa timjamia. Jaa taikina muffinipellin koloihin tai paperisiin vuokiin ja paista uunissa keskimmäisellä ritilätasolla. Pienet muffinit paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia ja isot 175 asteessa noin 30 minuuttia eli kunnes niiden pinta on kauniin ruskea ja ne alkavat irrota vuokien reunoilta. Jäähdytä hetki ja nosta tarjolle.

Resepti: Kotimaiset kasvikset

Lue myös:

    Uusimmat