26.10. Hirvenjauhelihapihvit ja paahdetut uunijuurekset

Hirvenjauhelihapihvit

  • 500 g hirvenjauhelihaa
  • 1 punasipuli hienoksi hakattuna
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 150 g pekonia hienonnettuna
  • 2 oksaa timjamia
  • mustapippurirouhetta
  • hieman suolaa
  • voita paistamiseen

Paahdetut juurekset

  • 4 perunaa
  • 100 g naurista
  • 4 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 oksaa timjamia
  • oliiviöljyä
  • suolaa

Kuori juurekset ja kuutioi ne pieniksi paloiksi. Nypi timjamista lehdet ja hienonna valkosipuli. Sekoita timjami, valkosipuli, suola ja oliiiviöljy ja pirskottele juuresten päälle. Paahda 200 asteisessa uunissa noin 20-30 min, riippuen siitä kuinka suuria paloja olet leikannut. Voit myös muhentaa juurekset ja lisätä joukkoon hieman voita ja maitoa, näin saat paahteista juuresmuusia.

Reseptit: Alex Nurmi ja Jyrki Katainen

Lue myös:

    Uusimmat