25 rehellistä kohtaa: Miltä tuntuu olla isorintainen nainen?

Lähes jokaisen naisen kuvitellaan haaveilevan suuremmista rinnoista. Todellisuudessa rintojen iso tai isohko koko ei aina ole ruusuilla tanssimista – sen tietävät eritoten naiset, joiden povi on suurempaa luokkaa.

Millaista on olla isorintainen nainen? Listauksen kohdat kuulostavat monen isopovisen naisen korviin tutulta.

Nämä ongelmat vain isorintainen nainen voi ymmärtää:

1. Vaikka näin on jo tehty vuosia (tai jopa vuosikausia), sinua edelleen harmittaa lähes joka ikinen kerta, kun ihmiset tuijottavat häpeilemättä rintojasi.

2. Pukeutuisitpa miten vain, rintojasi tuijotetaan.  Tästä syystä kulutat huomattavasti enemmän aikaa vaatekaapilla ja mietit, onko asusi a) sovelias b) eihän se paljasta liikaa c) pitäisikö yksinkertaisesti ottaa perunasäkki osaksi vaatetustasi.

3. Ihmiset myös olettavat, että heillä on oikeus kommentoida tai päivitellä rintojesi kokoa. Nehän ovat isot, sehän on vain hieno juttu! Etkö ole vain iloinen! Mikä kuppikokosi onkaan? Ovatko nuo aidot?

4. Osa on myös sitä mieltä, että heillä on oikeus koskea rintoihisi. Koska ne ovat isot. Ja ne ovat siinä.

5. Ei, ne eivät ole turrat, vaikka ovatkin isot. Itse asiassa ne voivat olla erittäin kipeät ja arat.

6. Niin, ne niska-, selkä- ja hartiakivut. Ja niistä johtuvat päänsäryt. Ne ovat jo osa arkea.

7. Sinut myös tuomitaan herkästi rintojesi koon vuoksi: kuinka monta kertaa oletkaan huomannut, ettei sinua oteta vakavasti, sinua saatetaan pitää hepsankeikkana tai seksuaalista aktiivisuuttasi pidetään varsin korkeana tai kokeilunhaluisena? Töissäkään sinua ei oteta niin tosissaan.

8. Voit vain haaveilla siroista pitsirintaliiveistä, halterneck-mekoista, olkaimettomista yläosista tai avonaisista iltapuvuista, joissa on kaunis leikkaus. Ne eivät vain istu.

9. Ja jos sitten laitat vähänkin avonaisen yläosan tai asun, joka korostaa rintojasi, et olekaan sensuelli viettelijätär, vaan sanalla sanottuna halvan näköinen.

10.  Naiset saattavat suhtautua sinuun erittäin vihamielisesti. Olet saattanut myös kuulla huoritteluja.

11. Jos itse otat esille rintasi – siis puheen tasolla – ihmiset saattavat alkaa pyöritellä silmiään. Jos esimerkiksi sanot, että sinua harmittaa rintojesi koko tai voivottelet niskakipuja, ihmiset luulevat, että joko huijaat, yrität saada huomiota tai olet itseriittoinen. Aivan kuin haluaisit loukata pienempirintaisia kanssasisariasi.

12. Etenkin sosiaalisessa mediassa ihmiset eivät kommentoi kuviasi sanoin ”Oletpa kaunis”, vaan useimmiten lyhykäisyydessään ”TISSIT”.

13. Rintaliivisi muistuttavat enemmän mummomaisia rintaliivejä tai jopa äitiysliivejä, kuin Victoria’s Secret -hepeneitä, joista voit vain haaveilla.

14. Rintaliiviesi olkaimet ovat paksut ja leveät, joten voi unohtaa pukeutumissäännön ”Rintaliivit eivät saa näkyä vaatteiden alta” – eli et voisi käyttää esimerkiksi toppeja.

15. Joudut ostamaan useammin rintaliivejä, kuin monet muut. Haluat kuitenkin panostaa niiden istuvuuteen, joten suosit rintaliiviliikkeiden tarjontaa (ja koska sieltä löytyy omaa kokoasi).

16. Et edes voisi ostaa liivejä ”tavallisista” vaateliikkeistä, sillä suurin kuppikoko mitä sieltä löytyy, on maksimissaan D-kuppi - tosin hyvin pienellä rinnanympärysmitalla, jolloin kuppi on samaa tasoa kuin vaikkapa B-kuppi.

17. Ai miksikö olet päätynyt ottamaan selvää oikeasta kuppikoostasi? No, siksi koska vääränkokoisissa rintaliiveissä on tullut vahingossa vilauteltua tai rinnat ovat karanneet omille teilleen tursuten ulos liiveistä.

18. ”Tursuaminen” ja ”pursuaminen” kuvastavat monesti olotilaasi sovittaessasi vaatteita.

19. Kun muut miettivät, miten he voisivat korostaa rintojaan, sinä mietit, miten sinun täytyy peittää niitä. (Vaikka et välttämättä edes haluaisi.)

20. Liikunta aiheuttaa suurta tuskaa: pomppiminen tai juokseminen yksinkertaisesti sattuu. Myös tarpeeksi napakoiden ja hyvin istuvien urheiluliivien löytäminen on yhtä tuskaa.

21. Saatat olla huolissasi siitä, että rintasi alkavat roikkua ennenaikaisesti. (Totta kai se harmittaa!)

22. Sinua pidetään turhamaisena, jos suunnittelet rintojen kohotusleikkausta esimerkiksi, jos rintasi roikkuvat, olet synnyttänyt ja imettänyt ja nyt haluaisit korjauttaa rintasi.

23. Olet miettinyt (tosissasi), pitäisikö sinun käydä pienentämässä rintojasi.

24. Vaikka rintasi olisivat isot, se ei tarkoita, että olisit niihin sata prosenttisen tyytyväinen. Ne voisivat olla kauniimmat, terhakammat, sirommat, pienemmät, jopa isommat, ja niin edelleen.

25. Ja vaikka itse rakastaisit rintojasi ja olisit itse niihin tyytyväinen ja haluaisit korostaa parhaita puoliasi, rintojen korostaminen ei vain tunnu olevan soveliasta.

Lue myös:

    Uusimmat